İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan 'Berat Albayrak' uyarısı

İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan 'Berat Albayrak' uyarısı
Katıldığı televizyon programında ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Berat Albayrak'ın Maliye ve Hazine Bakanlığı'ndan alınması halinde doların 5 TL seviyesine ineceğini söyledi.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkkan, AKP'nin erken yerel seçim teklifine CHP'nin destek verebileceğini söyledi ve CHP'yi ağır sözlerle eleştirdi. Türkkan ayrıca ekonomiyle ilgili bankaların batabileceği uyarısında bulundu.

"BERAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALINIRSA DOLAR 5 LİRA SEVİYESİNE İNER"

İYİ Parti Grup Başkanvekili, Kocaeli milletvekili Türkkan, doların düşmesinin Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın görevden alınmasıyla mümkün olacağını söyledi. Türkkan, "Cumhurbaşkanı Berat Albayrak'ı görevden alsa 24 saat içerisinde dolar 5 lira seviyesine çok çabuk iner" diye konuştu.

TÜRKKAN'DAN BANKALARA 'BATABİLİR' UYARISI

İş dünyasının iktidarın baskıcı tavrından dolayı çok ürkmüş durumda olduğunu ileri süren Türkkan, "Kendilerini ifade etmekte zorlanıyorlar. Ben iddia ediyorum eğer bu döviz böyle devam ederse Türkiye'de döviz üzerinden borçlanan hiçbir firma bankalara bu geri ödemeleri yapamaz, geri ödemeleri alamayan hiçbir banka da ayakta kalamaz" diye konuştu.

"YEM BULAMAYAN TAVUKLAR BİRBİRİNİ YEMEYE BAŞLADI"

İYİ Partili Türkkan, beyaz et sektörünün ithal ettiği yemleri doların artmasından dolayı temin edemediğini, bu nedenle tavukların açlıktan birbirini yemeye başladığını da ileri sürdü. Türkkan şöyle konuştu: 

"Beyaz et sektöründe en büyükler dahil olmak üzere borç ertelemek için bankaların kapısındalar, üretim yapamıyorlar. Çok önemli bir beyaz et üreticisi hükümete gidip, ne olur benim elimden tutun elimdeki tavuklar yem veremediğim için birbirlerini yiyor dedi ve kameraya çekip gösterdi. Kümesteki tavuklar günlerdir yem yiyemediği için birbirini yiyor. Beyaz et üreticisinin en büyük gideri yem, yemi de Amerika'dan ithal ediyor. Türkiye protein ihtiyacını karşılayamaz hale gelir."

TÜRKKAN'DAN CHP'YE ÇOK AĞIR ELEŞTİRİLER

Lütfü Türkkan, erken bir yerel seçim teklifine İyi Parti olarak destek vermeyeceklerini söyleyerek, CHP'nin, AKP'nin elini rahatlatmak için erken yerel seçime destek olabileceğinden bahsetti.

Türkkan CHP'yi şu ağır sözlerle eleştirdi:

"Biz erken bir yerel seçimin ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz, dolayısıyla böyle bir konuya destek vermeyiz. Ama benim asıl endişem CHP. CHP, ne olduğunu anlamadığım bir şekilde zaman zaman hükümete öyle destekler veriyor ki ne olduğunu anlayamıyorsunuz.

Dokunulmazlıkların kaldırılması meselesini hatırlayın. Enis Berberoğlu'nu aslında hapseden hakimler değil CHP'nin kendisidir. İstediği kadar Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a yürüsün, Enis Berberoğlu'nun cezaevine girmesinin sebebi Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'dir. Endişem şu; bu karara ekonomik krizin iktidarı daha fazla etkilemesini önlemek amacıyla yerel seçimlerin öne çekilme fikrine CHP destek verebilir, bu benim için sürpriz olmaz, CHP'nin karnesi böyle hadiselerle dolu. İyi Parti kendi adaylarıyla seçime girecek, ittifaka ihtiyaç yok.

15 milletvekilini bize değil demokrasiye verdiler. 15 günlüğüne bize 15 milletvekili verdiler biz de bu ittifakta onlarla beraber hareket ederek beş yıllığına 32 milletvekili verdik. Bize önce Abdullah Gül meselesini dayattılar, itiraz ettik, HDP meselesini dayattılar itiraz ettik, en sonunda Saadet Partisi, DP, CHP ittifakı kuruldu. Biz size 15 milletvekili verdik diye ikide bir kafamıza vuranlara şunu söylüyoruz; alın size 32 milletvekili beş sene tepe tepe kullanın."