İYİ Partili Melih Uçmaz: Suyumuza sahip çıkalım

İYİ Partili Melih Uçmaz: Suyumuza sahip çıkalım
İYİ Partili Melih Uçmaz, geçtiğimiz yıl Sivas'ın etkilendiği kuraklığıa ilişkin açıklama yaptı.

Hüseyin YILANKIRAN - SİVAS / YENİÇAĞ

İYİ Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz 2021 yılında Sivas''ın kuraklıktan oldukça fazla etkilendiğini ve sonbahar aylarında şehrin büyük bir su sıkıntısı yaşadığını dile getirerek "Yaşanan zorluklardan ders çıkararak su politikamızı belirlemeliyiz." dedi.

Başkan Uçmaz sözlerine "Sivas havzası üç farklı denizi sularıyla beslemesi bakımından belki de dünyada tektir. Ancak yeraltı sularımız adeta can çekişmektedir. Özellikle 2021 yılı şehrimiz adına oldukça kurak geçmiş ve yıl sonunda şehrimiz büyük bir su sıkıntısıyla karşılaşmıştır. Sivas''ın su ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajının su seviyesi Kasım ayında 4''te 1 oranına düşmüş barajdan sadece saniyede 350 litre su almak mümkün olmuştur. Şehrin neredeyse tamamında planlı su kesintileri yapılmış Tavra deresi marifetiyle susuzluğa çare aranmıştır. Hatta bazı mahallelerin su ihtiyacı o bölgeye vurulan kuyulardan karşılanmaya çalışılmış kalitesi düşük sular da vatandaşlarımızın şikayetlerine sebebiyet vermiştir. Bir önceki belediye başkanı zamanında su sorununun çözüldüğü iddia edilen Sivas''ta oluşan bu su sıkıntısı hakkında belediye tarafından halka son ana kadar bilgi verilmemesi ve aniden su kesintilerin başlaması vatandaşlarda büyük bir şaşkınlığa neden olmuştur." şeklinde devam etti.

"EN AZINDAN YAĞAN KAR BOŞA GİTMESİN"

Başkan Uçmaz "Sivas Belediyesi tarafından büyük bir müjde olarak kamuoyuna sunulan Pusat Özen Barajından Sivas 4 Eylül Barajına Su Taşıma Projesi maalesef yavaş ilerlemektedir. 2022 yılı içerisinde projenin ihalesinin yapılacağı ve yaklaşık 50 km''lik bir hattın oluşturulacağı planlanmaktadır. Ancak Sivas su ihtiyacını karşılamak için sadece bu projeden medet umarsa 2022 yılının da su kesintileriyle geçeceğini söylemek kehanet olmayacaktır. Bu sebeple en azından bu yılı rahat geçirebilmek için İYİ Parti olarak Sivas Belediyesi ve Sivas İl Özel İdaresine çağrıda bulunuyoruz. Belediyemiz şehirden, Özel İdaremiz de 4 Eylül Barajına yakın köylerden temizledikleri karı baraja dökerek su sıkıntısının çözülmesine katkıda bulunabilir. Parti olarak yaptığımız araştırmada İstanbul Alibeyköy Barajına günde 150-200 kamyon, Çorum Çomar Barajına da toplamda yaklaşık 2000 kamyon kar taşındığını gördük. Dolayısıyla örneği geçtiğimiz günlerde uygulanmış olan bu önerimizin yetkililerce dikkate alınmasını bekliyoruz ve hatta kamyon ihtiyacı için yüksek mazot fiyatlarından muzdarip olan nakliyeci esnafından yardım alınmasını ve onlara da bir nebze de olsa katkı sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Son olarak Başkan Melih Uçmaz, "Liyakatli kadromuzla hem şehrimizde hem ülkemizde göreve talibiz, İYİ Parti iktidarında vatandaşın her sorunu bizim önceliğimiz olacak, biz varız biz çözeriz." diyerek sözlerini tamamladı.