İYİ Partili Sezgin: "Fiyaskoların yeni bir örneği"

İYİ Partili Sezgin: "Fiyaskoların yeni bir örneği"
İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen üçlü zirve hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili Sezgin, zirve hakkında,"Bizim için ise Suriye'de yaşanan fiyaskoların yeni bir örneğidir" dedi.

Bünyamin ÖZTÜRK/Ankara

İYİ Parti Aydın Milletvekili ve emekli büyükelçi Aydın Sezgin, Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleştirilen Tahran zirvesini yorumladı.

Türkiye adına yeni bir fiyasko daha yaşandığını ifade eden Sezgin, "Astana görüşmelerinden bu yana yaşanan süreç ve Tahran zirvesi Esad'a hizmet etmiştir. Bizim için ise Suriye'de yaşanan fiyaskoların yeni bir örneğidir" dedi.

Astana görüşmelerinden bu yana Türkiye'nin zayıf taraf olduğunu aktaran Aydın Sezgin, verilen tavizler ölçüsünde dahi Suriye'de kazanım elde edilemediğini belirtti.

İdlib'in garantörü Türkiye olmasına ve yapılanlara rızası olmamasına rağmen bir takım şeyler yapıldığını söyleyen Aydın Sezgin, "Tahran masasına boynu bükük oturduk. Bir yandan Cumhurbaşkanı'nın inişi gösteriliyor aynı dakikalarda İdlib'de bombalama yapılıyor. Rusya kendi çıkarlarını ve Esad rejimini tercih etmiş durumda. Türkiye ise idare ediliyor. Bu meselede İran ve Esad Rusya'nın müttefiki, Türkiye ise muhatabı pozisyonundadır" diye konuştu.