İYİ Partili Türkkan: "Anayasal suç işleniyor!"

İYİ Partili Türkkan: "Anayasal suç işleniyor!"
Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde Sosyal Güvenlik Kurumu için 'Sayıştay denetimine tabidir' ibaresinin çıkarılmasına İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Partili Lütfü Türkkan, "Cumhurbaşkanı bu paranın denetlenmesini niye istemez?" diye sordu.

Gökay Mert Akşit / Yeniçağ

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yapısı yeniden düzenlenmiş, “Sayıştay’ın denetimine tabidir” ifadesi çıkarılmıştı.

Bu değişime İYİ Parti'nin tepkisi sert oldu.

TBMM'de konu hakkında söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Yeni sistemin her şeyi milletten gizlemeye hizmet ettiğini yavaş yavaş görmeye başladık" dedi.

Türkkan'ın açıklamalarından satır başları:

"Kararnameler toplum hayatını etkilemeye devam ediyor. Yeni bir kararname çıktı. Bu sefer Sosyal Güvenlik Kurumu, Sayıştay denetiminden çıkarıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşın sırtındaki terdir. Bütçedeki en büyük kalemlerden biridir bu. Cumhurbaşkanı bu paranın denetlenmesini niye istemez? Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin her şeyi milletten gizlemeye hizmet ettiğini yavaş yavaş görmeye başladık.

2016 Referandumu ile 1982 Anayası’nın tümden değiştirdiğini sanılıyorsa, yanılıyorsunuz. Referandum eski Anayasa’nın sadece 18 maddesini değiştirdi. Şu anda kullanılan kararname ile Anayasa değiştirme maddesi bu değişikliğin içinde değildir. Bugün yapılanlar eski Anayasa’nın hala yürürlükte olan bazı maddelerine aykırıdır. Ve Anayasal suç işlenmektedir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi lazım."