İYİ Partili vekil Passolig mağduru

İYİ Partili vekil Passolig mağduru
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizlispor-Hatayspor maçında Passolig mağduru olduğunu ve bu konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı'na soru önergesi verdiğini açıkladı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Spor Toto 1. Lig'in 3. haftasında karşı karşıya gelen Denizlispor-Hatayspor karşılaşmasında Passolig mağduru olduğunu belirtti.

21-006.jpg

Maçı halkla beraber izlemek için protokol tribününe değil, seyircilerin yanına girdiğini söyleyen Öztürk, "Passolig uygulaması suçluları bireysel olarak tespit etmek için var. Ancak tribündeki herkese ceza veriliyor. Bu uygulamanın detaylarını yetkili mercilere sorduk, cevap bekliyoruz" dedi.

2-986.jpg

SORU ÖNERGESİ VERDİ

İYİ Partili Öztürk yaşadığı olayla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'na soru önergesi verdi.

Önergede Öztürk, Spor Bakanı'na, "2011 yılında çıkartılan 6222 sayılı yasa ile hayata geçirilen Passolig uygulamasının amacı çıkan olaylarda suçun ve sorumluluğun bireyselliği iken tüm kapalı alt A ve kapalı üst B tribünlerinin cezalandırılması Denizlispor taraftarlarına haksızlık değil midir? Bu başarısız uygulamayı halen devam ettirmekle veya uygulamanın aksayan yönlerini gidermemekle amacınız yandaş firmaya (Aktifbank-Çalık Holding) yıllık ğcret adı altında haksız gelir mi kazandırmaktır?" sorularını sordu. 

ozturk-002.jpg

 

 

İlgili Haberler