İYİ Partili Yokuş: "Milliyetçiler tasfiye edilmek isteniyor"

İYİ Partili Yokuş: "Milliyetçiler tasfiye  edilmek isteniyor"
İYİ Parti bir taraftan kamuda işini kaybeden çalışanların sorunlarıyla ilgilenirken, diğer yandan AKP'nin siyasi kadrolaşmasının peşini bırakmıyor.

Fatih ERBOZ / Ankara

Yeni hükümet sistemiyle daha önce başbakanlık bünyesinde bulunan Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Kurumu, yeni hükümet sisteminde Cumhurbaşkanlığına bağlı bir kurum olarak işlevini sürdürecek. Ancak yeni sistem ile birlikte bu kurumda çalışanlar da ne yapacaklarını şaşırdı.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde yeni sistemle birlikte kadrolaşma yaşandığını ve birçok milliyetçinin tasfiye edilmek istendiğini kaydetti. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nün başbakanlığın kapatılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığına bağlı bir başkanlık haline getirildiğini belirten Yokuş şunları söyledi:

"Bu şekilde bir yapısal değişiklik olunca 150 kişiye siz fazlasınız deyip başka kurumlara yolluyorlar. Bir iki güne kadar tebellüğ etmek zorundalar, şu anda hepsinin isimleri listeler halinde oluşturulmuş. İçlerinde yaş nedeniyle emekliliği dolmuş tecrübeli çalışanlardan, yeni çalışanına kadar bütün çalışanlar var. Biz de bu durum karşısında onların sorunlarını dinlemek için kendileriyle yakından ilgileniyoruz. Bunların içinde 5 yıllık memurlar var. Şu anda ne yapacakları belli değil."

Burada çalışanların havuza alınarak başka kurumlara, üniversitelere dağıtıldığını dile getiren Yokuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkanlık bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek ama 250 kişilik kadro eksiltilerek faaliyetini sürdürecek. Burada kadrosu olup da başka yere gönderileceklerin ise ne olacakları belli değil. Ancak, yerlerine de kapatılan başbakanlığın diğer birimlerinden arşiv deneyimi olmayan, bu konuda uzman olmayan başka kişiler alınarak siyasi kadrolaşmaya gidiliyor. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde ne kadar milliyetçi arkadaş varsa hepsini başka yerlere gönderiyorlar. Oysa aynı yapı müstakil başkanlık olarak oluşturuluyor. Bütün memurlar da şu anda bu başkanlığın memuru olarak görünüyor. Bu memurların 250 kişisini hiç onlara sormadan başka kurumlara göndermek istiyorlar. Bunlar da milliyetçi kişiler. Başbakanlıkta başka birimlerde çalışanlar buraya veriliyor. Çalışan fazlalığından gönderilmiyor bu insanlar. Gönderilenler yerine siyasi kadrolaşma gerçekleştiriliyor. Eleştirdiğimiz nokta burası."