İYİ Partili Yokuş: Saray harcamalarında tasarrufa gidilecek mi?

İYİ Partili Yokuş: Saray harcamalarında tasarrufa gidilecek mi?
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Hazine ve Maliye Bakanı'na yönelttiği soru önergesiyle tasarruf konusunu TBMM gündemine taşıdı.

Fatih Erboz / ANKARA

İYİ Parti'den Cumhurbaşkanlığı'ndaki harcamalara eleştiri geldi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Tasarruf dışı tutulan Saray ve TBMM harcamalarında da Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle, tasarrufa gidilip gidilmeyeceğinin açıklığa kavuşturulması gerekmektedir" dedi.

Yokuş, Hazine ve Maliye Bakanı'na yönelttiği soru önergesiyle tasarruf konusunu TBMM gündemine taşıdı.

AKP iktidarları döneminde daha önce konunun hassasiyetle gündeme getirildiğini kaydeden Yokuş, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi 2018 yılı Bütçesi TBMM'de görüşülmek üzere gönderildiğinde dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılı Bütçesi bir tasarruf bütçesidir. Saray ve TBMM harcamaları hariç tüm kamu kurumları harcamalarında tasarruf yapılacak, harcamalarda kısıtlamalara gidilecek şeklinde açıklama yapmıştır. 2018 yılı kamu harcamalarında kısıtlama yapılarak kanunlaşmıştır. Yine dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, 'Kamuda debdebe ve şaşaa dönemi sona erecektir' şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Ülkemizin ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğu bugünlerde başta belediye harcamaları olmak üzere, pek çok Kamu Harcamalarında tekrar kısıtlamalara gidilmekte, yasa ile verilen bütçe harcamalarında dahi tasarrufa gidilmektedir." 

İktidarın bu konuda açıklama yapması gerektiğini ifade eden Yokuş, "Bu nedenle Hükümete şu soruyu sorma ihtiyacı duydum. Ülkemizin yaşadığı bu ağır kriz sürecinde, tasarruf dışı tutulan Saray ve TBMM harcamalarında da kısıtlamaya yani tasarrufa gidilip gidilmeyeceğini milletimiz öğrenme hakkına sahiptir. Başta kamu harcamaları olmak üzere tüm toplumun bu ekonomik krizden, ülkemizin en az zararla çıkabilmesi için Saray ve TBMM harcamalarında da tasarrufa gidilmesi elzem hale gelmiştir. Aksi bir durum kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Fahrettin Yokuş, AKP iktidarının tasarruf tedbirleri içinde başta belediye harcamaları olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ekonomik kriz nedeniyle ekonomik kısıtlama yapılacağını dile getiren Yokuş, "Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı ile TBMM harcamalarında bir tasarrufa gidilecek mi? Gidilmeyecekse gerekçesi nedir?" diye sordu. 

Bu arada, Fahrettin Yokuş, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "En büyük sorun krizi görmezden gelip piyasada tedbir almamaktır. Karaborsa var, stok var, fahiş fiyatla mal satmak var. Tedbir alan yok, denetim yok, Hükümet yok. Vatandaş kaderine terk edilmiş durumda. Ne yapacağını bilmiyor. Vurgunculara gün doğmuş durumda" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler