İYİ Parti’nin ilk kadın il başkanı Ünzile Yüksel oldu

İYİ Parti’nin ilk kadın il başkanı Ünzile Yüksel oldu
İYİ Parti’nin ilk kadın il başkanı Giresun Barosu’na kayıtlı Avukat Ünzile Yüksel oldu.

Kadınların ve gençlerin teşkilatlarda etkin olacağını sık sık kamuoyu ile paylaşan İYİ Parti Genel Başkan’ı Meral Akşener, Giresun’da Avukat Ünzile Yüksel’i görevlenirdi.

Daha önce MHP Giresun İl Başkan Yardımcılığı yapan yüksel,1 Kasım seçimlerinin ardından MHP’den istifa ederek Meral Akşener’in yanında yer almıştı.

İl başkanlığı atmasının ardından Yeniçağ'a konuşan Ünzile Yüksel "Bu onurlu görevi bana tevdi eden,Genel Başkan'ımız Meral Akşener'e, divan kurulumuza teşekkür ediyorum. Bu görevi bana vermelerinden ötürü onur duydum.Türkiye'nin hukuk devleti yoluna  vurulan engelleri ortadan kaldırmak için İYİ Parti'deyiz. Herşey Türkiye için, Giresun için İyi olacak" dedi.

ÜNZİLE YÜKSEL KİMDİR?

Ünzile Yüksel, 1958 Giresun doğumlu.

Evli ve iki çocuk annesi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilgiler Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümü halen devam etmektedir.

Giresun Merkez ve İlçelerinde toplam 22 yıl süreyle öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik yıllarında Giresun Türk Eğitim-Sen Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterliği görevinde bulundu.

Giresun Kent Konseyi kadın komisyonunda görev yaptı. Giresun Barosu Kadın Komisyonunda görevi devam etmektedir ve Giresun Barosuna bağlı aktif avukatlık yapmaktadır.

Giresun MHP İl Başkan yardımcılığı. MHP Kadın Kolları, Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Giresun Kuzeyin Kadınları Derneğinin Kurucu Başkanlığını yaptı.

 

İlgili Haberler