İYİ Parti'nin izlenme rekoru kıran videosu! Faruk Acar Ömer'in Yolunda'yla ne anlatmak istedi

İYİ Parti'nin izlenme rekoru kıran videosu! Faruk Acar Ömer'in Yolunda'yla ne anlatmak istedi
İYİ Parti'nin 24 Ekim'de yayınladığını "Ömer'in Yolunda, Atatürk'ün İzinde" başlıklı reklam filmi çok konuşuldu.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşesinde, İYİ Parti''nin videosuyla ilgili, "Acaba  Faruk Acar, AK Parti için düşündüğü ve tasarladığı reklam filmini, İYİ Parti’ye mi sattı?" diye sordu.

Faruk Acar, Ahmet Hakan''ın iddiası ile ilgili Oda Tv''ye konuştu.

Acar şunları söyledi: "Konu Faruk Acar-Ahmet Hakan konusu değildir. Burada özne Meral Akşener ve İYİ Parti''dir. Şu anda Türkiye''de bir merkez parti yoktur. İYİ Parti Meral Akşener liderliğinde bu yeri temsil ettiğinin iddiasını ortaya koymaktadır."

"KLASİK MUHALEFET ANLAYIŞINDAN AYRILDI"

"Ömer''in yolu" isimli reklam filminin İYİ Parti''deki ilk filmi olmadığını, son 3 aya bakılması gerektiğini vurgulayan Acar, "3 aydır devam eden ''Projeye Değil Ranta Karşıyız'' diyerek bir okuma ve Türkiye''deki klasik muhalefet anlayışından ayrıldığının göstergesi olarak yapılanların nasıl yapıldığına dikkat çekmiştir. Hakkı, hakikati değerlendirmekte olduğunu göstermiştir. ''Bunlar her şeye karşı'' söylemini yok eden bir pozitif muhalefet tarzını benimsediğini göstermiştir. Nitekim İYİ Parti Lideri Meral Akşener''in siyasi çizgisi hep bu olmuştur" diye konuştu.

"AKŞENER''İN HAYALLERİNİ YANSITTI"

Akşener''in bu reklam filminde kendi hayallerini yansıttığını belirten Acar, "Ömer''in Yolu” ile anlatılan öncelikle adalet timsali olarak bilinen Ömer''den feyz alınarak Fatih Sultan Mehmet''in İstanbul''u fethettiğinde Hristiyanlara adil yaklaşımıdır. Sonrasında Mustafa Kemal Atatürk''ün ''Adalet mülkün temelidir'' ve adaleti merkeze alan liderliğidir. Daha sonra Erbakan''dan Ecevit''e, Demirel''den Alparslan Türkeş''e uzanan ve her bir değerli ismin siyasi tarih boyunca adaleti önceleyen yaklaşımlarını paylaşıyor" ifadelerini kullandı.

Acar konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Meral Akşener, Türkiye''de iktidara yürürken seçmenlere bu başlık üzerinden seslenmek ve ahitleşmek istediğini, söz verdiğini paylaşıyor. Kazanımlar, haklar, eşitlik başlıklarında merkezinde adalet vurgusu ile yaklaşacağının sözünü veriyor. Bu kendisinin hayalidir. İYİ Partililerin sözüdür.

 

"BU DA İLETİŞİMİN BAŞARILI OLDUĞUNU GÖSTERİR"

Bunu kendi seçmenlerinde farkındalık yaratarak kafalarının karışıklığa yol açacağı tehlikesini görenler sesini şimdi eleştirerek ve de manipüle ederek paylaşacaktır. Bu da bu iletişimin başarılı olduğunu gösterir. Amacına ulaşmış demektir. Henüz bitmedi. Bu kampanya fazında, akışta zaten spesifik olarak daha neler anlatılacağını izlesinler, görsünler.

Faruk Acar''ın çıkardığı şeyler ''O partiye yön verir yaklaşımı daha önce çalıştığım AK Parti ve liderine de bugün İYİ Parti ve liderine de farkında olmadan haksızlık ve hakaret sayarım. Ama onlar bilmezler ki bu gibi işler liderlerin elinden çıkmaktadır.

Biz sadece hayallerini, ilkelerini ve değerlerini, projelerini yansıtıyoruz. Siyaseti ve başlıkları partiler, siyasetçiler belirler. Nerede olmak istediklerini ve nereye varmak istediklerini.”

İlgili Haberler