İYİ Parti'nin zemini milliyetçilik olmalı

İYİ Parti'nin zemini milliyetçilik olmalı
Afyonkarahisar Sandıklı kampında konuşan Prof. Dr. İskender Öksüz, "İYİ Parti kendini Atatürk ve Türk Milliyetçiliği zemininde konumlandırmalıdır. Bu bir zorunluluktur" dedi.

Bünyamin Öztürk / ANKARA

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

İYİ Parti, önceki gün başlayan Afyonkarahisar Sandıklı kampında geçmiş dönem ve önümüzdeki dönemin yol haritası için değerlendirmelere başladı.

İlk gün için planlanan 3 oturumun tamamlanmasının ardından partililere hitap eden Prof. Dr. İskender Öksüz önemli eleştiri, tespit ve tavsiyeleriyle toplantıya damga vurdu.

İYİ Parti'nin siyasi zeminde kendini konumlandırdığı yer bakımından sorun yaşadığına dikkat çeken Prof. Dr. İskender Öksüz, "İYİ Parti kendini Atatürk ve Türk Milliyetçiliği zemininde konumlandırmalıdır. Bu bir zorunluluktur. İYİ Parti'den başka İYİ Parti yoktur" diye konuştu. Prof. Dr. Öksüz, İYİ Parti'nin seçimde kullandığı "Yüzünü güneşe dön" sloganını da eleştirerek, "Böyle slogan olmaz" dedi.

r-002.jpg

Kampa Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, Kurucular Kurulu üyeleri ve il başkanları katıldı.

Toplantılara katılımın parti kurullarından yüzde 85'e ulaştığı öğrenildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ikinci gün katıldığı kampa, ayrıca Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da iştirak etti. Kampın ikinci günündeki 3 oturumda geçmiş süreç değerlendirmesi yapıldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu'nun açılış konuşmasını yaptığı kampta sabah saatlerinde başlayan ilk oturumun başlığı "İYİ Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede elde edilen tecrübeler nelerdir" olarak belirlendi.

a-053.jpg

Oturumda partililer 15'şerli gruplar halinde 18 çalışma grubu oluşturup süreci tartıştı. Çalışma esnasında parti genel merkezi ile yerel teşkilatlar arasındaki ilişkiler, ittifak ve diğer partilerle ilişkiler ele alındı. Her bir grubun tartışarak elde ettiği sonuçların ise oturum sonunda bir araya getirileceği belirtildi. İkinci oturumun başlığı "Türkiye'de siyasetin öncelikleri İYİ Parti açısından ne olmalıdır" ve üçüncü oturumun başlığı da "Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin yol haritası ne olmalıdır" olarak belirlendi.

b-033.jpg

İlk oturumun temel unsurunu partinin kuruluşundan bugüne yaşananlar oluşturdu. Kampın ilk oturumunda kuruluşunun ilk yılını doldurmadan seçime girmek zorunda kalan İYİ Parti'de, partililer yaşadığı sorunlar da dile getirildi. Bu kapsamda seçim sürecinde hızla hareket etmek isteyen genel merkez yönetimi ile taşra teşkilatları arasındaki ilişkilerde eksik kalan yanlar giderilmek üzere değerlendirmeler yapıldı. Milletvekilliği listelerinin belirlenmesi sürecinde de zaman yetersizliği nedeniyle tam anlamıyla temayül yoklaması yapılamaması gündeme getirildi.

c-037.jpg

Oturumda ayrıca seçim sürecinde yaşananlar da değerlendirildi. Partililer, iktidarın seçim dönemi boyunca yürüttüğü politikalar nedeniyle İYİ Parti'nin tüm enerjisini kendi politikalarını anlatmak yerine karşı taraftan gelen iftiralara karşılık vermek zorunda bırakıldığı tespiti yapıldı. İYİ Parti son günde yapılan toplantılarda sunum ve değerlendirmelerin ardından Genel Başkan Meral Akşener'in bugün (Pazar) yapacağı kapanış konuşması ile İYİ Parti'nin 3 günlük kampı sona ermiş olacak