İYİ Parti'ye biber gazlı saldırı

İYİ Parti'ye biber gazlı saldırı
Mersin İYİ Parti Tarsus İlçe Teşkilatı'nın toplantısına kimliği belirsiz kişilerce biber gazlı saldırı düzenlendi.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

24 Haziran seçimlerine sayı günler kalmışken İYİ Parti'ye yapılan çirkin saldırılar da devam ediyor. Daha önce İYİ Parti stantlarına ve partililere yönelik kadınların dahi hedef alındığı saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Mersin'de İYİ Parti Tarsus İlçe Teşkilatı'nın toplantı yaptığı salona İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı M. Tekin Çelik'in, konuşma yaptığı sırada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından biber gazlı saldırı düzenlendi. Saldırıda İYİ Partili kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

Düzenlenen saldırıda fenalaşan bazı vatandaşlar ise çevre hastanelere kaldırıldı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çelik, "Bu saldırıda can kaybı olabilirdi. Yaşlı Kadınlar çocuklar vardı. Devletin tedbir alması gerektiğini tekrar vurguluyorum. Biz provakasyona gelmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Saldırıya çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de katıldığı canlı yayında "Ben yiyip yutmam ama şimdilik sesimi çıkarmıyorum" dedi.

İYİ Parti'ye yapılan saldırılar üzerinden seçim iptal etme planı yürütülebileceğini söyleyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Başbakan’ın ağzından “Bu alçaklara ders verecekseniz” deniliyorsa bir savaş gibi bu iş yürütülüyorsa durum ortadır. Hemen her ilde bu tarz saldırılar yapıldı. Belki de bizim üzerimizden bir seçim iptal etme planı yapılıyor. Beni tanıyorsunuz ben yiyip yutmam ama şimdilik sesimi çıkarmıyorum. OHAL şartlarında seçime gidiyoruz bu seçimi kendileri istedi. Kadınlara saldırdı bunlar. Sandık patlayacak sandık bunu göreceksiniz. AKP’li ve CHP’li seçmen belli. Geriye kalan bir seçmen grubu var. Anketlere cevap vermeyen seçmen İYİ Partili. Bizim mitinglerimize gelen insanlara baskı yapılıyor. Küçük şehirlerde insanların oğlu, kızı varsa işlerinden atılmakla tehdit ediliyor. Gittiğimiz yerlerde bizi işaret ediyorlar ama konuşamıyorlar. “Ben memurum kusura bakmasın” diyorlar.”

İlgili Haberler