İYİLİK kervanı dert dinledi

İYİLİK kervanı dert dinledi
Yerel seçim hazırlıkları ve halkın dertlerini dinlemek için yollara düşen İYİ Parti heyetleri, dün de Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Tekirdağ ve Yozgat’ta büyük ilgi gördü.

İYİ Parti Milletvekilleri, GİK Üyeleri ve Parti yöneticilerinin bulunduğu heyet "İyilik Kervanı Yollarda" projesi kapsamında Sivas'a gitti. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu başkanlığındaki heyet Sivas Sanayi ve Ticaret Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken ve STSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi Heyet, yerel sorunları yerinde incelemek ve bunları bir rapor halinde getirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Türkiye'de ekonomik krizin yaşadığını belirten heyet üyeleri, hazırlayacakları raporu parlamentoda da açıklayacaklarını kaydetti. Mustafa Eken, Türkiye'nin büyüyüp, güçlenmesi, küresel oyunların bozulması için hükümetin ve Cumhurbaşkanın yanında olunması gerektiğini kaydetti. STSO Başkanı Eken konuşmasında şunları söyledi;  "Oda olarak bütün partilere eşit mesafedeyiz. 7 bin üyeyi temsil ediyoruz. Her partide farklı görüşlere sahip üyelerimiz var. Ancak odamıza siyaseti karıştırmıyoruz. Demokratik bir şekilde farklı görüşlerle şehrimizin gelişmesi, kalkınması için çalışıyoruz. Şehrimizin sorunlarına tercüman oluyoruz. Doğruların yapılması için milletvekillerimize, bakanlarımıza, önerilerimizi rapor halinde sunuyoruz. Sizlere de bu raporu vereceğiz. İçerisinde bulunduğumuz bu dönemde ülkemizde bazı sıkıntılar yaşanıyor. Gerçekten birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiği bir dönemdeyiz.

41952280_1886593091427804_2762144183031431168_o.jpg

Parti ayrımı yapmadan, bütün partilerin bir birini kucaklamasını bekliyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonominin iyi olmadığı biliyoruz ama bu bir hükümet olayı değil. Küresel güçlerin ülkemiz ekonomisine yönelik döviz kuru üzerinden bir saldırısıdır. Bu saldırılara karşı hükümetin daha fazla yanında olmalıyız, devletimize sahip çıkmalıyız. Muhalefetten de yapıcı olmasını istiyoruz. Bir tane Cumhurbaşkanımız var. Bugün Meral Akşener de olabilirdi. Ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmalıyız. Ülkemizin menfaatleri için çalışmalıyız. Taşın altında hep birlikte elimizi koymalıyız. Çünkü bu ülke hepimizin." dedi.

İyi Parti Milletvekillerine Sivas'ın öncelikle çözülmesi gereken problemlerini de aktaran Eken, "Teşvik yasasında Sivas'ın kesinlikle sıralamasının değişmesi lazım. Komşuları 5. Bölgedeyken Sivas'ın 6. Bölgeye alınması istiyoruz. Ankara-Sivas hızlı tren projesinin tamamlanmasını bekliyoruz". diye konuştu. Heyet, Türk Ocakları'nı da ziyaret etti .

"İTTİFAK OLMAYACAK"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve GİK üyeleri Tekardağ'da vatandaşla buluştu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen heyet daha sonra Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkkan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği  seçimlerinde partilerine en az oy desteğinin CHP'den geldiğini söyledi.

Türkkan, şunları kaydetti:

"Yaptığımız bütün çalışmalarda en az oyu CHP'den aldık. Biz Muharrem İnce'nin asla ikinci tura seçilemeyeceğini ortaya koymuştuk. Türkiye'de solun gerçekten oy oranı belli. Bu durum 1944'ten beri devam ediyor. Bunu anlatamadık. 'HDP barajı geçsin'diye CHP seçmeninin oyları HDP'ye gitti. CHP ile ittifak çok istediğimiz bir şey değildi. 15 vekili bize vermediler, demokrasiye verdiler.

20180920134934792-m.jpg

Biz onları ne grubumuza aldık ne de  görev verdik. Demokrasinin arızasını giderdiler. O da bir siyasi partinin üzerine düşen bir vazifedir. İttifakımız bundan sonra bir kişi ile olacak; o da milletle. Onun dışında ittifak söz konusu değil. İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girip hiçbir parti ile ittifak yapmayacaktır." Toplantıda İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve İl Başkanı Sertaç Alkaya ile partililer de hazır bulundu.

"İLK ADIMI SEÇİMDE ATACAĞIZ"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Milletvekili Ayhan Altuntaş, Genel İdare Kurulu üyeleri Hüseyin Özlük, Binnur Karadağlı, Hakan Ünser, Kadriye Ünler, Berna Şahin Biçer, Almıla Maraş, Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Vedat Yenerer ve Kurucular Kurulu Üyesi Seyit Yücel, "İyilik Kervanı" projesi kapsamında Yozgat'taydı. Vatandaşlarla, esnafla bir araya gelen heyet, İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Özdağ, "Yerel seçimler yaklaşırken İYİ Parti, hem genel merkez kadrolarını yenilemiş, bütün Türkiye'de teşkilatlarını yenilemiş olarak sahaya çıkmış bulunuyor" dedi.

e3bb4d725b8dd009d36454d25b3a248d.jpg

Ülkenin ekonomik kriz yaşadığını belirten Özdağ şunları söyledi: "Suriyeli nüfusu, resmi kayıtlara göre 3,5 milyonu aşıyor, gayriresmi 4 milyon Suriyeli var. Nüfusları, Türklerden daha hızlı artıyor. Bugün her 20 kişiden biri Suriyeli. Ancak 2040 yılında her 13 kişiden biri Suriyeli olacak. Toplam nüfusları 7,5 milyon olacak. Bugüne kadar, Türk milletine 35 milyar dolara mal oldular. Bunun sonu yok. Türk esnaf vergi verirken Suriyeli vergi vermiyor. Bugün sadece Kilis'te Araplar Türklerden daha fazla. 2040'da, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, Hatay'da da daha fazla olacaklar. Adana'da yarı yarıya, Mersin'de yarı yarıya olacaklar. Bu şekilde Türkiye'nin birliğini ve milli devleti muhafaza etmek mümkün olmaktan çıkar. Biz bu tehdit karşısında, Türk milletine söz veriyoruz. İktidara geldiğimiz gün Suriyeli sığınmacılara Suriye'de bir vatan vereceğiz. Türkiye'de vatandaşlık vermeyeceğiz. Bu konuda ilk adımı yaklaşan yerel seçimlerde atmak üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz."

DERT DİNLEDİLER

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve GİK Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs,  GİK Üyeleri Emine Küçükali, Ali Sağır,  "İYİLİK Kervanı Yollarda" sloganıyla Gümüşhane ve Bayburt'a ziyarette bulundu. Programa Gümüşhane'de başlayan İYİ Parti heyet, burada Valilik ve Ticaret Sanayi Odası'nı ziyaret ettikten sonra esnafı gezip, vatandaşlarla sohbet ederek dertlerini dinledi.

dz9jx8b-.jpg

 Sonrasında Gümüşhane İl Başkanlığı ve Kelkit İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Örs, teşkilat mansuplarıyla bir araya gelip fikir alışverişinde bulundu. Gümüşhane İl Başkanlığı istişare toplantısında açıklama yapan Örs: "24 Haziran seçimlerinde her türlü baskı ve imkansızlıklara rağmen İYİ Parti seçimin tek kazananı olmuştur. 7 aylık bir süreçte sıfır oydan 5 milyon oya ulaşmış ve 43 milletvekili ile Meclise girmeyi başarmıştır. İYİ Parti'ye bu başarıyı yaşatan halkımız önümüzdeki yerel seçimlerde de İYİ Parti'ye desteğini arttırarak devam ettirecektir" dedi.

Gümüşhane programlarından sonra Bayburt'a gidenheyet, Bayburt İl Binasında partililer ile bir araya geldi. Bayburt Valisi Ali Hamza Peylivan'ı makamında ziyaret eden heyet, Bayburt Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası, Bayburt Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Bayburt Muhtarlar Derneği, Gazeteciler Cemiyeti ve Ticaret ve Sanayi Odası'na da gitti. Heyet daha sonra esnafı gezerek vatandaşların dertlerini dinledi.