İzmir merkezli FETÖ operasyonu

İzmir merkezli FETÖ operasyonu
İzmir merkezli 10 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 8 zanlı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin'de operasyon başlatıldı.

Tarık Toros hakkında gözaltı kararı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, talimat doğrultusunda belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde aramalar yapılırken 8 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında aralarında gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişi hakkında gözaltına kararı bulunduğu öğrenildi.

Adana'da ÖSYM uzman yardımcısı gözaltına alındı

Operasyon kapsamında Adana'da bir kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Adana İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana'ya yakınlarını ziyaret etmek için geldiği öğrenilen ve ÖSYM'de uzman yardımcısı olarak görev yaptığı belirtilen Hasan T'yi gözaltına aldı.

Hasan T'nin İzmir'e götürüldüğü bildirildi.