İzmir teknoloji ve tarım üssü olacak

Bayram tatili nedeniyle İzmir'deyim ve siyaseti sahada izlemek amacıyla İYİ Parti 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi'yi bir gün boyunca adım adım izledim.

Mustafa Kerpişçi, her gün üç dört ilçede seçim çalışması yaparak vatandaşlarla bir araya geliyor. Gittiği yerlerde esnafı, tüccarı, sanayicileri, çiftçileri ve hayvancılıkla uğraşanları sokak sokak, köy köy ziyaret ediyor.

Bugünlerde siyasetin malzemesi haline gelen kıraathanelere uğrayıp vatandaşlarla sohbet eden Kerpişçi ayrıca yaptığı çat kapı ev ziyaretleriyle İzmirli hemşerilerine sürpriz yapıyor.

Önce şu gözlemimi yazayım. İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili adayı Aytun Çıray'a da büyük destek ve ilgi var.

Mustafa Kerpişçi, Ankara Deneme Lisesi ve ODTÜ mezunu maden mühendisi ve sanayici. Bu nedenle İzmir için çok önemli hedefleri var bu hedeflerini anlatmak için neredeyse 24 saat durup dinlenmeden çalışıyor.

Yoğun bir ilgi var

Kerpişçi, "Son 10 günde 10 bine yakın insanın elini sıktım. İnsanların vücut dili aslında her şeyi anlatıyor. Bizi gören tanısın tanımasın yanımıza geliyor. Destek vereceğini söylüyor. İzmir'in ciddi bir değişim için hazır olduğunu ve önemli bir dip dalgasını sandıklara yansıtacağını görüyorum" dedi.

İzmir için felaket uyarısı

İzmir için orta ve uzun vadede bir stratejik plan oluşturulması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, "İstanbul artık evinden çıkıp işine gidemeyen insanların yaşadığı, hatta huzur içinde yaşayamadığı bir yer oldu. Yapılan yüksek katlı binalar ile İstanbul'a yapılan ihanet ortada" diye konuştu.

İstanbul-İzmir otoyolunun bitmesi ile İzmir'e büyük akın olacağına dikkat çeken Kerpişçi, "İstanbul'daki felaketin İzmir'de yaşanmaması için tedbir alınması gerekiyor. Eğer İzmir'in güzel arazileri İstanbul'unki gibi ihanete maruz kalacak olursa İzmir için felaket olur. İzmir milletvekillerinin bu konu üzerinde durması gerekiyor" diye önemli bir uyarı yaptı.

İzmir yüksek teknolojik ürünlerin

üretildiği bir merkez olacak

Mustafa Kerpişçi, hedeflerini şöyle açıkladı:

* İzmir'in yüksek teknoloji ürünlerinin üretildiği, uygulandığı bir bölge haline gelmesi için mücadele edeceğim. İzmir Türkiye'nin batıya açılan yüzü. İnsan kalitesi açısından da önde giden bir il.

* ARGE ve inovasyon konusunda İzmir'in merkez haline getirilmesi gerekiyor. İzmir Türkiye'nin lokomotif şehri olmalı. Ülkemizde maalesef ihracatın sadece yüzde 2'si yüksek nitelikli teknolojik ürünler kapsıyor.

* Cari açığı kapatamıyoruz. ARGE yatırımlarına bütçenin sadece binde 85'i ayrılıyor. Türkiye mutlaka yüksek teknoloji ürünleri üreten ülke olması gerekiyor. İşte İzmir bunun lokomotifi olacaktır.

* İYİ Parti iktidarında İzmir teknoloji merkezi haline gelecek. Hem sanayi hem de tarımsal alandaki teknolojik ürünler üretilecek. Yaşam tarzıyla herkese örnek olan İzmir, yüksek teknolojide de örnek bir şehir olacaktır.

Değerli okurlarım, mübarek Ramazan bayramınızı kutlar sizlere, ailelerinize ve tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu nice yıllar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları