İzmir Kınık'ta maden ocağında patlama: 45 kişi yaralandı

İzmir Kınık'ta maden ocağında patlama: 45 kişi yaralandı
İzmir'in Kınık ilçesindeki Polyak Eynez madeninde meydana gelen göçükte 45 işçi yaralandı. Göçük altında kurtarılmayı bekleyen işçi olmadığı açıklandı.

İzmir’in Kınık ilçesinde Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’ye ait maden ocağında patlama meydana geldi.

Patlamanın metan gazı sıkışmasından kaynaklandığı açıklandı. Olay yerine İzmir ve Manisa’dan çok sayıda sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

İzmir Valiliği''nden patlamaya ilişkin yapılan açıklamada “Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmamıştır" dendi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup. Beyaz koyu onay işareti Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Beyaz koyu onay işaretiVefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Beyaz koyu onay işareti Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır"

KINIK KAYMAKAMLIĞI: 35 YARALI VAR

Kınık Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçemiz Polyak Eynez Madeninde meydana gelen maden kazasında şu ana kadar 35 yaralımız bulunmaktadır. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız bulunmamaktadır. Can kaybımız yoktur” denildi.

Kınık Kaymakamlığı’nın yanı sıra Bağımsız Maden İş Sendikası da yaralı sayısının 35 olduğunu açıkladı.

Sendikadan yapılan açıklamada, "35 yaralı maden işçisi kardeşimiz var. Bunun dışında her hangi teyit söz konusu değil. Genel başkanımız Gökay Çakır, sendika yöneticilerimizin tamamı ocak önünde. Yaralı madenci kardeşlerimize acil şifa diliyoruz" dedi.

BAKAN KOCA: 9 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca madendeki patlayama ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Koca, "İzmir Kınık’taki bir maden ocağında, patlama sonrası meydana gelen göçükte 9 kişi yaralanmış, yaralılar 8 Acil Ambulansla hastanelere nakledilmiştir. İlk tespitlere göre yaralanmalar hafif düzeydedir. İzmir’e, bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Koca, ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada ise ''yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz'' dedi:

"İzmir Kınık’ta bir maden ocağında yaşanan göçük olayında yaralanan 18 kişi Kınık, 6 kişi Bergama, 21 kişi Soma Devlet Hastanesinde tedavi altındadır. Yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz. Olay yerinde 14 Ambulans, 2 UMKE Timi ile toplam 48 sağlık personeli görevlendirilmiştir."

CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL: YARALI SAYISI 50

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise yaralı sayısının 50 olduğunu ifade etti.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Kınık''ta yaşanan maden kazasından etkilenen 50''ye yakın yaralı civar hastanelerde tedavi altında. Can kaybı yaşanmaması tek tesellimiz, tedavisi devam eden kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Madenlerdeki iş güvenliği konusundaki uyarılarımızın bir kez daha altını çiziyorum.”

İlgili Haberler