İzmir'de patlama

İzmir'de patlama
İzmir'de adliye yakınlarında terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit olurken, 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

İzmir'de adliye bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Olay yerinde bir aracın yandığı bilgisi yer alırken, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. 

Saldırıda biri trafik polisi iki şehit olduğu 1'i polis olmak üzere 10 yaralının da çevre hastanelere kaldırıldığı ilk gelen bilgiler arasında.

Bölgeden canlı yayına bağlanan DHA muhabiri 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği 1 teröristin de arandığını ifade etti.

Saldırı noktasının hakim ve savcıların olduğu noktada gerçekleştirildiği belirtirildi. 

Saldırının mesai çıkışlarının yapılmaya başlandığı en yoğun saati alması dikkat çekti.

İzmir Emniyeti'nden bölgeye özel harekat ekipleri yönlendirildi.

Bölge güvenlik kordonuna alınıyor.

İLK AÇIKLAMA VALİ'DEN

Bayraklı Adliyesi’nin önünde bir araç geçerken polis noktasında durdurmak ve aramak istenmesi sonucu çatışma çıktı. Bu çatışma sonucu bombalı araç patlatıldı. Maalesef çıkan çatışma sonucu bir polis bir mübaşir şehit oldu. 5 yaralı var bazılarının durumu ağır.  Yanlarında iki adet kaleşnikof tüfek 8 tane fişek ve el bombaları, tahmin ediyorum 8 tane de el bombası ele geçirildi.

izmir-valisi.jpg

Teröristlere ait olduğunu değerlendirdiğimiz bir araç daha kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Elde olan verilere bakılarak eylemi yapanların PKK olduğu değerlendirilmektedir.

Teröristler kontrol noktasında kaçıyor, kaçarken aracı patlatıyorlar ve sonrasında çıkan çatışmada polisimiz şehit oluyor.

2 terörist ölü ele geçirildi.

Yaralı sayımız 6-7 civarında…

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

patlama-001.jpg

c1ao_opwqaahn--.jpg

izmir-saldiri.jpg

Patlamada şehit olan trafik polisimizin kimliği belli oldu. Dikkati sayesinde daha büyük bir facianın önüne geçen şehit polisin isminin Fethi Sekin olduğu belirtildi.

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

İzmir’deki terör saldırısında yaralanan 4 kişinin ismi belli oldu. Yaralılardan durumu ağır olan, Avukat Bülent Karagöz (Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı) Avukat Gökhan Merthol, Avukat Cansu Güler, polis memuru Mehmet Ali Gökçe olarak belirtildi.