Teröristi görmeden asla ateş açmıyorlar

Teröristi görmeden asla ateş açmıyorlar
Operasyonda halkın güvenliğine önem veren güvenlik güçleri, teröristle göz göze gelmeden tetiğe basmıyor

İnsansız hava araçlarından alınan görüntüler kapsamında operasyon düzenleyen güvenlik kuvvetleri, bir yandan Cizre ve Silopi’de teröristlerle sıcak temas sağlarken, bir yandan da hendekleri kapatıp, yol ve menfezlere döşenmiş patlayıcıları imha ediyor.

Okulları karargâh yaptılar

Hastanelere bile roket atmaktan çekinmeyen teröristler ise okulları ve boş binaları karargah olarak kullanıyor. Emniyet kuvvetleri, sivil vatandaşların çatışmalardan zarar görmemesi için görmedikleri hedeflere asla ateş açmıyor.   

 

Teröristi görmeden asla ateş açmıyorlar

Şırnak’ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda halkın güvenliğine önem veren güvenlik güçleri, teröristi görmeden ateş açmıyor, insansız hava araçlarından alınan görüntüler kapsamında operasyon düzenliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Emniyet unsurlarının Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonları sürüyor. Polis ve asker birlikte ilk defa bu kadar büyük ölçekte bir harekat yürütürken şehitlere verilen önemin bir göstergesi olarak Silopi’deki operasyona “Şehit Polis Muhammet Onur”, Cizre’deki operasyona “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir” adı verildi. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin yönetimindeki operasyonda Cizre ve Silopi’de teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanıyor. Cizre’deki çatışmalar sürerken teröristlerin sokaklara döşediği el yapımı patlayıcılar, büyük tehlike oluşturuyor.

Darbe üstüne darbe

Operasyonlar sırasında, güvenlik güçlerinin ve bölgedeki sivil halkın can güvenliğine öncelik verilirken TSK ve Emniyet unsurlarının kahramanca ve fedakarca gayretleri dikkat çekiyor. Cizre’de çatışmanın olmadığı bir güne rastlamak neredeyse imkansız. İnsansız hava araçlarından alınan görüntülerle desteklenen operasyonda güvenlik güçleri terör örgütüne darbe üstüne darbe vuruyor. Sivil vatandaşların çatışmalardan zarar görmemesi için azami özen gösteren TSK ve Emniyet unsurları, görmedikleri hedeflere asla ateş açmıyor.

Roketli saldırılar

Hastaneye dahi roket atmaktan çekinmeyen teröristler ise okulları, inşaatı süren, kullanılmayan binaları karargah olarak kullanıyor. Patlayıcılarla tuzaklanan çok sayıda hendek ve barikatla çevirdikleri mahallelerden halkın çıkışına izin vermeyen terör örgütü üyeleri, zırhlı araçlara roketatarlı saldırı düzenliyor. Mevzi olarak evleri de kullanan teröristler bahçe duvarlarında açtıkları deliklerle geçişleri sağlıyor. Dış cephelerde delikler açan teröristler buralardan da güvenlik güçlerine ateş açıyor. Teröristler buralardan ayrılırken ise patlayıcı tuzaklıyor. (AA)