İzmir'in Koyun Adasını Yunan FETÖ'ye mi teslim etti?..

2004'den beri Yunan işgali altında olan İzmir Koyun adası, FETÖ üyeleri için adeta güvenli sığınak oldu. FETÖ üyesi oldukları iddia edilen 17 kişi, 19 Şubat  Pazartesi günü Çeşme sahillerinden şişme bot ile İzmir Koyun adasına kaçtı.  Koyun adasına çıkan 17 kişi Yunan sahil güvenlik kuvvetleri tarafından Sakız adasına götürüldü. Kaçaklar verdikleri ifadede, "Erdoğan rejimi tarafından tutuklanma tehdidi altında olduklarını" ileri sürerek siyasi sığınma talebinde bulundu. Geçen Aralık ayında da FETÖ üyesi olduğu iddia edilen 33 kişi İzmir Koyun adasına kaçmıştı.

Ege'deki Türk adalarını işgal eden,silahlandıran küstah Yunan, buraları aynı zamanda terör örgütlerinin üssü haline mi getiriyor?.. Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, "Suriye'de güvenli bölge kuramayan AKP Hükümeti, FETÖ'nün İzmir Koyun adasını güvenli bölge olarak kullanmasına seyirci kalıyor" dedi. Yalım, tepkisini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan ve AKP Hükümeti FETÖ ile mücadele ettiğini söylüyor ama FETÖ üyeleri hiçbir engelle karşılaşmadan İzmir Koyun adasına gidiyor ve ada üzerinden Yunanistan'a geçiş yapıyor.

FETÖ'nün güvenli bölge olarak kullandığı İzmir Koyun adası 6 millik Türk karasuları içinde. Sahile olan uzaklığı ise 3,5 deniz mili. Türk karasularında ve Türk adalarında kamu düzenini sağlamaktan İçişleri Bakanlığı ile Bakanlığa bağlı olan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı sorumlu. Koyun adasına kaçan FETÖ üyelerine, Türk Jandarması ve Türk Sahil Güvenlik kuvvetleri neden müdahale etmedi? Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik alanı olan Türk karasularında Yunan Sahil Güvenlik kuvvetlerinin ne işi var? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu rezaleti bu kepazeliği nasıl izah edecek?"

Başbakan Binali Yıldırım'ın 20 Temmuz 2015'de İzmir'in Koyun adasına pasaportla giriş yaptığını hatırlatan Ümit Yalım, "FETÖ üyelerinin elini kolunu sallayarak giriş yaptığı İzmir Koyun adasına Binali Yıldırım ancak pasaportla giriyor" diye konuştu.

Koyun Adasında Yunan Üniversitesi

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, işgal edilen adalar ile ilgili olarak TBMM'de yaptığı konuşmada, "bizim dönemimizde hiçbir gelişme olmadı" sözlerini de hatırlatan Ümit Yalım YENİÇAĞ'a şunları söyledi:

"2006 yılında, İzmir Koyun adasında Yunanistan Ege Üniversitesi Denizcilik Fakültesi kuruldu. Fakültede, Yunanistan deniz ticaret filosundaki gemiler için kaptan ve gemi adamı yetiştiriliyor. Üniversitenin kurulduğu 2006 yılında Tayyip Erdoğan Başbakan, Binali Yıldırım ise Ulaştırma Bakanı olarak görev yapıyordu. Yani İzmir Koyun adasındaki Yunan Üniversitesi Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın himayelerinde kuruldu. Binali Yıldırım, 20 Temmuz 2015'de,Yunanistan Ege Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nin Denizcilik Müzesini ziyaret etti. Binali Yıldırım, bu rezaleti, bu kepazeliği nasıl izah edecek? Ayrıca Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç uyuyor mu? İzmir Koyun adasındaki Denizcilik Fakültesi'nin dekanını kim atıyor?

Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos da, 19 Temmuz 2017'de İzmir Koyun adasına pasaportsuz girmiş ve adada konuşlu Yunan Askeri Üssünü,  Başkomutan sıfatıyla ziyaret etmişti. Adadaki Yunan askerlerini denetleyen Pavlopoulos egemenlik ve bayrak gösterisi yaparak Türkiye'ye meydan okumuştu. Yunan başkomutan İzmir'de, Türkiye'ye meydan okurken başkomutan olduğunu iddia eden Tayyip Erdoğan neredeydi?"

Yazarın Diğer Yazıları