İzmitli Hyundai i20 kendi sınıfında oldukça iddialı!

İzmitli Hyundai i20 kendi sınıfında oldukça iddialı!
İzmit’te üretilerek tüm dünya pazarına sunulan Hyundai i20, son dönemlerde ortaya koyduğu tasarım felsefesi ile tüm gözleri üzerine çeviriyor

Yeni i20 kendi sınıfında rakiplerine yenilenmiş hali ile korku salacak gibi görünüyor. Hyundai i20 1.4 benzinli modeli tamamıyla kabuk değiştirmiş yapısıyla bu hafta konuğumuz oluyor.

Özellikle Avruap’da çok popüler olan ve daha şirin, daha olgun bir tasarıma kavuşan i20 hem rakiplerine hem de üst sınıfa adeta gözdağı veriyor. Aynrıca daha keskin tasarıma bürünen  Hyundai i20’nin ön görünümünde  yapılan radikal değişiklikler hemen dikkat çekiyor. 

Selefene göre 40 mm daha büyüyen i20, geriye doğru keskinleştirilen LED farları birbirine birleştiren ince ön ızgara yapısı ve ortasında şekillenen Hyundai logosu aracı daha sportif ve havalı bir tasarıma dönüştürmüş. Araca yan profilden baktığımız zaman ise selefinde düz inen arka kapı çizgisi yeni nesilde omuz hizasında ok şeklinde bir tasarıma kavuşmuş. i20’nin iç mekanına geçildiğinde ise  sizi geniş, şık ve ferah bir ortam karşılıyor. Özellikle iç mekânda kullanılan panoromik cam tavan ferahlığı daha da artırmış. Direksiyon sistemi Hyundai’nin diğer modellerinden tanıdık. 

Rahat ve konfonlu

Direksiyonun üzerindeki kumanda yerleşim sistemi oldukça başarılı işlenmiş ve buradan bir çok öğeye kumanda edilebiliyor.

  Gösterge paneli okunaklı ve hemen ortasında yol bilgisayarı monte edilmiş, müzik sistemi eskisine göre daha yukarı taşınmış. Üst donanım seviyesinde sunulan  dokunmatik ekran USB ve SD kart girişi ile daha teknolojik bir hale getirilmiş.  Araçta kullanılan kaliteli malzeme ve başarılı işçilik her zamanki gibi Hyundai’ye yakışır şekilde.   Arkada oturan yolcular için de oldukça geniş diz mesafesi sunan otomobilin bagaj  kısmı ise  yeterli seviyede.

Rahat ve konforlu bir yol tutuşu sergileyen i20’de standart sunulan ESP sistemiyle orta sertlikteki süspansiyonları sayesinde size güven veriyor.  Ayrıca keskin virajlarda ve çukurlarlarda sessiz çalışma konusunda başarılı. Yenilenen i20’de yol, rüzgâr ve motor sesi eskisine  göre daha az içe yansıyor.  Sonuç olarak bizim İzmitli i20 yeni tasarımı ile oldukça havalı bir otomobil ve sınıfında oldukça iddialı.