Jandarma Kanunu'nda sıcak gelişme...

Jandarma Kanunu'nda sıcak gelişme...
Genelkurmay, "konu ile ilgili tekliflerimizi "gizli", "kişiye özel" olarak ilettik. Kamuoyunu bilgilendirme yetkisi Hükümetimizdedir" dedi.​

Ahmet TAKAN

PKK'nın terör eylemlerine karşı sıkışan Hükümetin Jandarmayı kendisine bağlayan kanun teklifine ilişkin Genelkurmay'dan açıklama geldi. 

Kamuoyunda çok tartışılan ve Jandarma komutanlarının da atamasını İçişlerine bırakan ve Jandarmayı kır polisine çeviren kanun teklifi ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın ne diyeceğini sordum. Soruma Genelkurmay Başkanlığı Basın Dairesi'nden aynen şu cevap verildi;

"Jandarmanın görev ve sorumlulukları ile ilgili olarak kanunda yapılması gereken ve/veya düşünülen Genelkurmay Başkanlığı'nın teklifleri "gizli", "kişiye özel" olarak Başbakanlığa resmi bir yazı ile gönderilmiş konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme yetkisi Hükümetimize aittir."
Benim bu cümlelerden ne çıkardığımı sorarsanız; Genelkurmay Başkanlığı'nın Hükümetin yapmayı planladığı düzenleme ile ilgili en azından çekince ve tereddütleri var diyebilirim. Israrla sorduğum, sorulara Genelkurmay Basın Dairesi ise "sorduğunuz soruya verdiğimiz açıklama bu. Kamuoyunu bilgilendirme yetkisi Hükümetimize aittir" cevabı yine ısrarla verdi.