Jandarma timine hain tuzak: 2 şehit

Jandarma timine hain tuzak: 2 şehit
Diyarbakır’da jandarma komando timine bomba yüklü araç ve yere mayın döşeyerek tuzak kuran teröristler, 1 astsubayla bir uzman çavuşu şehit etti

Hain pusu: 2 sehit

Caniler, yine asılsız ihbarla tuzak kurdu

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Kayacık Köyü yol ayrımında yolun kesilip 3 aracın yakıldığı ihbarı üzerine önceki akşam saat 22.30 sıralarında buraya 2 jandarma özel harekat timi, takviye kuvveti olarak da 4 jandarma komando timi sevk edildi.

Bomba yüklü aracı uzaktan patlattılar

Teröristler, timler olay yerine gelince bomba yüklü araçla yere döşenmiş el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Bir zırhlı araç devrildi, askerlere yoğun ateşe açıldı. Başçavuş İsmail Yavuz ile Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

Kahramanlar için askeri tören

Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz ile Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın cenazeleri Diyarbakır’dan törenle uğurlandı. Şehit Mehmet Koçak Yozgat’ta toprağa verildi. Şehit İsmail Yavuz’un cenazesi ise bugün Salihli’de defnedilecek. 

Diyarbakır Lice’de ihbar üzerine gittiği bölgede pusuya düşürülen jandarma timindeki 1 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit olurken, 4 asker de yaralandı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Fis Ovası Arıklı Köyü yol ayrımında yol kesildiği ihbarına giden askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki patlayıcı yüklenmiş otomobil patlatıldı. Olayda Başçavuş İsmail Yavuz ve Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit olurken, 4 asker de yaralandı.  Diyarbakır Valiliği’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü, can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak maksadıyla, 25.07.2015 günü saat 22.30 sıralarında Lice ilçesi Kayacık mahallesi yol ayırımında teröristler tarafından yakılan araca müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında, teröristlerce bomba yüklü araç patlatılarak saldırıda bulunulmuştur. Menfur saldırı sonucunda 2 personelimiz şehit olmuş, 4 personelimiz yaralanmıştır.”

İkisi de iki çocuklu

Şehit olan Başçavuş İsmail Yavuz ile Uzman Çavuş Mehmet Koçak, evli ve ikişer çocuk babasıydı. Her iki şehidin de baba ocaklarına ateş düştü. 11 ve 5 yaşlarında 2 çocuk sahibi olan Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz’un kardeşi Deniz Astsubay Yavuz, “Dün telefonla görüştüm, göreve gideceğini söylemişti, ’bunlar senin karşına çıkamazlar, onlar delikanlı değil’diyerek güldüm” diye konuştu. Yavuz’un tayininin çıktığı, şehit düşmeseydi 6 gün sonra İzmir’de göreve başlayacağı öğrenildi. Şehidin babası Mehmet Yavuz’un amcası Haydar Yavuz’un (85), evinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

 “Bayramda aramıştı”

Evli ve 2 çocuk babası 39 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın şehit düştüğü haberi ise ailesine sabaha karşı saat 03.00 sıralarında ulaştı. Annesi ve babası vefat eden 9 kardeşin dördüncüsü olan Koçak’ın yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin ağabeyi Satılmış Koçak ise kardeşi ile en son bayramda görüştüklerini belirterek, “Bizi bayramda aramıştı, 11 aydır oradaydı Sivas’tan oraya gitmişti. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı” dedi.

 

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz ile olay yeri inceleme uzmanı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak için Diyarbakır’da tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde düzenlenen törene, mülki amirler, askeri erkan ile şehit askerlerin arkadaşları katıldı. Törenin ardından toprağa verilmek üzere Çavuş Mehmet Koçak’ın cenazesi Yozgat’a, Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz’un cenazesi ise Manisa’nın Salihli ilçesine gönderildi. Mehmet Koçak, dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde dualarla toprağa verildi. Cenazede şehidin eşi Dilek Koçak fenalık geçirdi. Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz’un cenazesi ise bugün defnedilecek.