Jandarma yıl sonuna büyük hedef koydu...

Uzatmayacağım yazıyı...

Terörle mücadelede büyük başarı elde eden kahraman güvenlik güçlerimizin tek tek alınlarından öpmek gerek. Haklarını ödeyemeyiz. Gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyorlar. Durmak, dinlemek, hafta sonu, yıllık, bayram seyran tatili yok onlara... Nikahı kıyıldıktan 3 gün sonra birliğine geri dönen, cenazesini toprağa verdikten 1 gün sonra vatan nöbetine devam eden nice aslan yürekli kahramanlar biliyorum. Yüce Rabbim tırnaklarına taş değirmesin.

Televizyonların alt yazılarından döviz kurlarını takip ettiğinizden dolayı son zamanlarda kahramanlarımızın terörle mücadelede elde ettikleri büyük başarının farkında olmayabilirsiniz!. Karadeniz bölgesinden başlayalım;

Operasyonlar devam ediyor. Eren Bülbül evladımızı şehit eden kahpeler ekibinden geriye 2 hain kaldı. Güvenlik kaynakları, eğer bir yerlerde açlıktan ölmemişlerse teröristlerin yakalanmasının an meselesi olduğunu bildiriyor. Jandarma, Karadeniz'de terör örgütü PKK'nın kökünü kazıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı, PKK'nın terör bölgesinde kış üslenmesi yapmaması için çok büyük önlemler aldı;

* Terör örgütünün lojistik kaynaklarına karşı alınan tedbirlerin en başında temel gıda maddelerinin kontrolü var. PKK'nın kış üslenmesi için yaptığı stoklar ve kaynakları sıkı bir şekilde kontrol edilip etkisiz hale getiriliyor.

* Bölgede, duyuma bakılmaksızın sürekli İnsansız Hava Araçları ile keşif yapılıyor. Hareketlenmeler anında takip ediliyor. Elde edilen görüntülerle, teröristlerin hareketlenmeleri ve inleri, muhtemel üslenme yerleri çözülüyor. Sonra da imha ediliyor.

* Daha önce gidilemeyen dere yatakları kontrol ediliyor.

* Yol kontrolleri ve aramaları artırılıyor.

* Keşif uçuşları artırılıyor.

İstihbarat kaynakları, PKK'nın yurt içinde aktif militan sayısının 700 civarına düşürüldüğünü belirtiyor. Etkin mücadele sayesinde hainlere Kuzey Irak'ta kış üslenmesi yapmaktan başka çare kalmayacak.

Terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine karşı Jandarma Genel Komutanlığı'nda çok özel projeler üstünde çalışmalar devam ediyor. Jandarma Genel Komutanlığı hedefi net olarak belirledi;

Bu yıl Aralık ayı sonunda ülke sınırları içinde tek bir PKK'lı kalmayacak...

Ancak, bölgeden bazı pis duyumlar kulağıma geliyor. Özellikle Suriye sınırına yakın bölgelerde bazı iç ve dış provokatörler derinden tahrik faaliyetleri sürdürüyor. PKK'nın siyasi uzantılarının hapiste olmaları bahane edilerek, üstüne de temel gıda maddelerinin kontrolü eklenerek, sinsi sinsi "ekmek bulamayacaksınız. Aç kalacaksınız" diye bölgedeki vatandaşlarımız kışkırtılmaya çalışılıyor. Aman, provokasyonlara dikkat!..       

Güvenlik güçlerimiz canla başla mücadele ederken, "PKK'yı yurt içinde bitirdik. Temizledik" diye siyasilere de, Fırat'ın doğusunda kulaklarının üstüne yatmamak ve milleti sadece bununla avutmamak gibi de büyük görev düşüyor!..

Bize de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'e terörle mücadele gösterdikleri kararlı ve başarılı tutumu tebrik etme görevi kalıyor.

***

Son zamanlarda, kafam aynı Japon pazarı gibi. Her şey 1 milyon!.. Defalarca okuyup, kontrol etmeme rağmen, dünkü köşede, "Ekonomi ve dışişleri kulislerinde duyduğum şok iddia şöyle; ABD ve Suriye, İran'a ambargoya uymamız için 65 milyar dolar yardım teklif ettiler. İran'ın da haberdar olduğu bu teklif, İran yönetiminde büyük rahatsızlık yarattı." diye yazmışım. Suriye değil Suudi Arabistan diye yazacaktım. Yani doğrusu "ABD ve Suudi Arabistan..." Düzeltir, özür dilerim. Beni birazcık daha idare ediverin!..

Yazarın Diğer Yazıları