Jandarmaya silahlı saldırı

Jandarmaya silahlı saldırı
Elazığ’da karakol inşaatına kum taşıyan iş makinesini korumakla görevli Jandarma Özel Harekat timine bir grup terör örgütü üyesi tarafından taciz ateşinde bulunuldu.

Jandarmaya silahlı saldırı

Genelkurmay açıkladı...
Elazığ’da karakol inşaatına kum taşıyan iş makinesini korumakla görevli Jandarma Özel Harekat timine bir grup terör örgütü üyesi tarafından taciz ateşinde bulunuldu. Genel Kurmay Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle;  “Bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Elazığ/Arıcak-Üçocak Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası inşaatına kum taşıyan iş makinasının emniyetini almak maksadıyla görevlendirilen bir Jandarma Özel Harekât Timine (JÖH), yol emniyet görevini tamamlamasını müteakip, Üçocak Jandarma Karakoluna yaya olarak intikal ederken, Yibik Tepe bölgesinden (JÖH Timine 2 km mesafeden) beş-altı el hafif silahlarla taciz ateşi açılmıştır. Olay sonucunda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.” 

İş makinesini yaktılar
Van’ın Gürpınar İlçesi’nin Özlüce Köyü’nde de yapımı devam eden karakola beton taşıyan mikser, yolu kesen iki PKK’lı tarafından ateşe verilerek yakıldı. Olay, sürücünün jandarma karakoluna gelerek haber vermesiyle öğrenilirken, bölgeye çok sayıda komando ve jandarma özel hareket timi sevk edildi.