Joe Biden seçimlerin kaderi olan detayı açıkladı. Yıllar sonra bu bir ilk olacak

Joe Biden seçimlerin kaderi olan detayı açıkladı. Yıllar sonra bu bir ilk olacak
ABD seçimlerinde eyaletlerde oy sayımları devam ediyor. Demokratların adayı Joe Biden, bir açıklama yaparak seçimlerdeki kritik noktayı açıkladı. Biden, ABD tarihinde 74 milyon ile en fazla oyu aldıklarını ifade ederek, Arizona eyaletini son 24 yılda, Georgia'yı ise son 28 yılda kazanan ilk Demokrat aday olacağını söyledi.

AA'da yer alan habere göre, ABD seçimlerinde oy sayımları artık sona yaklaştı. 270 delegeye ulaşan seçimi kazanacak. Demokratların adayı Joe Biden, mevcut başkan Trump karşısında 264-214 önde gidiyor.

YILLAR SONRA BİR İLK YAŞANACAK

Biden bir açıklama yaparak seçimlerin kaderi olan detayı açıkladı. Demokratların adayı, "ABD tarihinde 74 milyon ile en fazla oyu aldıklarını ifade eden Biden, Arizona eyaletini son 24 yılda, Georgia'yı ise son 28 yılda kazanan ilk Demokrat aday olacağım." dedi

"300 DELEGEYE ULAŞMA YOLUNDAYIZ"

Sayılan oyların bu yarışı kazanacaklarını gösterdiğini anlatan Biden, ''300 delegeye ulaşma yolunda ilerliyoruz. Demokrasi işliyor. Oylarınız sayılacak. Oy sayımını durdurmaya çalışsalar da bunun olmasına müsaade etmeyeceğim.'' ifadesini kullandı. 

SONUÇLAR HENÜZ NET DEĞİL

Toplam 71 seçici delegeyi temsil eden Pensilvanya, Kuzey Carolina, Georgia, Arizona, Nevada ve Alaska eyaletlerinde seçim sonuçları halen netleşmiş değil. Kuzey Carolina ve Alaska eyaletlerindeki yarışı Trump önde götürürken, Pensilvanya, Nevada, Arizona ve Georgia'da Biden ipi göğüslemeye daha yakın.

Bir eyalette oyların çoğunu kazanan aday, o eyaletin nüfus büyüklüğüne bağlı olarak sahip olduğu seçici delegelerin tümünü kazanırken; bir adayın başkanlık yarışını kazanabilmesi için 270 seçici delegeye ulaşması gerekiyor.