John Kerry'den Sinirlioğlu'na yumruk!

John Kerry'den Sinirlioğlu'na yumruk!
Roma’da 23 ülke dışişleri bakanlarının bir araya geldiği toplantıya ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry’nin, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Siniroğlu’na yaptığı el şakası damga vurdu. Olay yıllar önce Clinton’ın dönemin Başbakan’ı Ecevit’e makamında yaptığı saygısızlığı hatırlattı..

TOPLANTIYA DAMGA VURAN KARE

Ortadoğu’daki gelişmelerin ve IŞİD’in konuşulduğu toplantıya Kerry’nin yaptığı hareket İdamgasını vurdu. Siniroğlu’nun yanağına yumruk vurur gibi yapıp dokunarak selam veren Kerry daha sonra sohbetine devam etti.

Kerry’in bu hareketi diplomatik dilde “aşağılayıcı” bir tavır olarak yorumlandı.

2-002.png

ECEVİT’E DE SAYGISIZLIK YAPILMIŞTI

AKP’li birçok siyasetçi, geçmiş dönemdelerde Erdoğan’ın Obama ile görüşmesinden sonra basına verdiği poz üzerinden olumlu yorumlarda bulunmuşlardı.

Hatta parti propagandasına dönüştürülen bu görüntülerle ilgili, Ecevit’in başbakanlığı dönemindeki Clinton ile görüşme örnek verilerek, geçmiş hükümetlere eleştiriler getirilmişti.

bulent-ecevit-in-clinton-la-olan-fotografi_132102.jpg

Uzmanlar, Siniroğlu’na yapılan bu hareketin son derece saygısızca ve diplomatik ilişkileri aşan bir durum olduğunu belirtiyorlar. Olayın hemen sonrasında görüntülerin medyaya servis edilmesi de konunun planlı bir şekilde yapılmış olabileceğini akıllara getirdi.