Kabahat bende!

Ben ki "Bu Kuzey Irak'ta ne oluyor? Başımıza iş mi alıyoruz?" diye merak ettiğimde, "Müjdeler olsun, yeniden Osmanlı oluyoruz, Kuzey Irak yakında referandumla Türkiye'ye bağlanacak" diyen siyasetçi, danışman, tokatçı, gazeteci tiplere mal mal inandım!.. Kabahat bende!

***

Ben ki Kurtlar Vadisi'ni fazla kaçırdım, doz aşımına uğradım, arabama arma astım, "Eyalet sistemi zararlı değil ki, Osmanlı'da Kürdistan da vardı, Lazistan da" denilince "He yaaa" türünden kafamı salladım!.. Kabahat bende!..

***

Ben ki "Artık Musul ve Kerkük dahil, Irak'ın kuzeyinde çıkan petrol üzerinde söz sahibiyiz" lâflarını duyunca  petrol sanki limanda bekleyen gemilere değil, doğrudan gırtlağıma akacak gibi sevindim, "Ülke uçuşa geçiyor, bu gidişle millî gelir 50 bin Dolar'ı bulur" diye havaya girdim!.. Kabahat bende!..

***

Ben ki PKK/YPG Suriye'nin kuzeyinde sıkışınca, Kuzey Irak'tan silah ve terörist takviyesi için topraklarımızı açışımızı, 'partizan öküzün hızlı trene bakışı' gibi izledim ve takdir ettim!.. Kabahat bende!..

***

Ben ki Birinci Körfez Savaşı'ndan sonra, taaa Çekiç Güç'ten beri bölgede oynanan oyunlara tavır koymadım, 36. Paralel'in üzerinde oluşturulan melanet çukurunun ileride ne hâle gelebileceğini angut gibi görmedim!.. Kabahat bende!..

***

Ben ki BOP'un anlamına kafa yormak, bölgede sınırların değiştirilmesi istendiği gerçeğine kulak verme yerine, iç piyasaya yönelik masallara inandım!.. Kabahat bende!..

***

Kuzey Irak'ta kimlerin enerji firmaları var? Kimler Barzanigiller'le resmi/gayriresmi ortak? Merkezî hükûmetten kaçırılarak Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanan Kerkük petrolünde kimlerin payı var? Merak bile etmedim!.. Kabahat bende!..

***

Olaylar göz göre göre ilerlerken, her şey planlanmış tıkır tıkır işlerken, Barzanî'ye niye hem İstanbul'da hem de Ankara'da kırmızı halı serdik, bez parçasını törenle niye direğe çektik, umurumda olmadı!.. Çünkü ben "Uçuşa geçtik ya, Almanya bizi acayip kıskanıyor" palavralarıyla oyalanıyordum!.. Kabahat bende!..

***

Barzani'nin televizyonu Rudaw, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını adeta sınırları içinde gösterirken,  Sivas'a Sewaz, Malatya'ya Meleti, Gaziantep'e Dilok derken, Türksat'tan nasıl oluyor yayın yapıyor merak bile etmedim, hesap sormaya kalkmadım!.. Kabahat bende!..

***

Perşembenin gelişi çarşambadan belliyken Habur Sınır Kapısı niye açık kaldı? Uçuşlar niye iptal edilmedi? Mersin limanından akan para niye kesilmedi? Bu sorularla hiç işim olmadı!.. Nasıl olsa onların anladığı dilden konuşacak devlet adamlarımız vardı!.. Kabahat gerçekten bende!..

***

Kabahat bende olmasına bende de, peki ümidimi kestim mi? Tabii ki hayır!.. Yeni tekliflere, ülkeyi çağlar üzerinden zıplatıcı, uçurucu, kaçırıcı, uzaylara fırlatıcı yeni senaryolara açığım!.. Ben ki PKK tarafından 'resmen' kazıklanırken bile "Sınır ötesine çekilecekler, silahları bırakacaklar, artık analar ağlamayacak, akan kan duracak, terörle mücadeleye akıtılan milyarlar cebimizde kalacak" geyiğine yıllarca inanmış adamım!.. İnana inana beynim yalama oldu!.. Yine inanabilirim!..

Yalnız "Kuzey Irak Türkiye'ye bağlanacak" yalanı biraz eskidi gibi!.. Şimdi daha kallavisini sabırsızlıkla bekliyorum!.. Ben hazırım!.. Çünkü inanmaya mecburum!..

Yazarın Diğer Yazıları