​Kabahatini gizlemek için ne yapacağını şaşırdı

​Kabahatini gizlemek için ne yapacağını şaşırdı
Geçtiğimiz çarşamba günü Meclis Genel Kurulu'nda CHP, HDP ve MHP'nin ülkemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili verdikleri araştırma önergeleri görüşüldü. Üçü de AKP'lilerin oylarıyla reddedildi.

Kürsüye gelen AKP sözcüleri, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ret gerekçeleri ne miydi? Öğrenemedik...
Selçuk Özdağ, konuşmasında, muhalefet sıralarından sık sık atılan "Tarih dersi dinlemek istemiyoruz, önergeye gel" şeklindeki laflara asla kulak asmadı... Uzun uzun dünyada 5 büyük imparatorluk kurulduğunu, bunlardan üç tanesini Türklerin kurduğunu... (Bilahare) Dedesinin İsmet İnönü'nün koruma muhafızı olduğunu... Churchill'in "Türkler 85 kilodur, 90'a çıkarsa 85'e indirir, 80'e inerse 85'e çıkarırız" dediğini... 1960 ihtilalini, 12 Mart darbesini, Demirel, Özal anılarını... Bir dönem Demokrat Partililerle CHP'lilerin birbirlerinden kız alıp vermediklerini... 
Hüseyin Kocabıyık ise Cemil Meriç'i, İsmet İnönü'nün Lozan Antlaşması imzalandıktan sonra Şükrü Kaya'ya, "Şükrü, biz bir yüzyıl kazandık" dediğini, vb anlattı.
Her iki konuşmacı önergelere olumlu ya da olumsuz oy vereceklerine dair tek laf etmeden kürsüden indi. Oylamaya geçildi, önergeler reddedildi.
AKP, terörü konuşmaktan kaçıyor. Biliyorlar ki konuşulunca terörün kaynağında kendi parmak izleri görülecektir. Tek çabaları kendi kabahatlerini gizlemektir.

Melih Aşık Milliyet

 

********************


Nereye kadar saklayacaksınız?

...Arka arkaya bombalı saldırılarla cehennem benzeri bir ortamda yaşayan ve artık korku, panik ve acı içinde olan toplumun haklı olarak üzerinde durduğu bu gelişmelerin açıklanması gerekir. Özellikle Türkiye'deki tüm terör saldırılarının "Suriye politikamızla ilişkisi" son derece önemlidir!

Güngör Mengi Vatan

 

****************


Yüksek mahkeme üyeleri AKP Genel Merkezi'nde hazırlanıyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinde, cemaatçi yapıya karşı AKP'li, ülkücü ve sosyal demokratlar birlikte hareket etmişti. "Kendimiz için bir şey istiyorsak namerdiz" diyenler köşe başlarını tuttu. Şimdi, çıkarılmak istenen yasa ile Yargıtay'da 49, Danıştay'da 19 kişi yerinde kalacak, diğerlerinin tamamının üyelikleri son bulacak. Eğer, HSYK mevcut üyelerin yeni kontenjana göre tamamını üyeliğe getirmiş olsa bile Yargıtay'da 170, Danıştay'da 60 üye yine açıkta kalacak.
Yasa çıkmadan kimin yüksek mahkemelere, kimin birinci sınıf illere atanacağına ilişkin listeler dolaşıyor. (...) MİT'in verdiği listede "kim kimdir" belli. (...) Bu listeler AKP Genel Merkezi'ne götürülüyor, orada ilaveler, çıkarmalar yapılıyor. Peki bizim anlı şanlı HSYK'mız hiç bundan rahatsızlık duymuyor mu?

Saygı Öztürk Sözcü

 

*********************


TRT zarar ediyor bedelini halk ödüyor

Özetle cep telefonu, tablet ve bilgisayarlardan da TRT pay alacak. TRT gelirinin yüzde 85'i vatandaştan alınan paralar. 
(...)  Bugün BBC'de 16 bin 300 kişi çalışıyor. Gelirlerinin yüzde 96'sı bizdeki gibi vatandaştan alınan vergi. İngiliz vatandaşı kişi başına yılda 205 Euro BBC'ye para veriyor. Bu para yedi yıldır artmamış...
16-34 yaş arası cep telefonu, bilgisayar tablet yani internet ortamında BBC'nin programlarının izlenme oranı yüzde 55. Böyle de izlenen bir kanal! TRT'nin böyle bir rakamı var mı? Diyeceğim şu; kamu televizyonlarının gelirleri vatandaştan alınan paralardan oluşuyor. Ama hem kendi kurum içi dengelerini hem de programlarıyla geniş kitleleri kavramak onların ilk görevi.
TRT galiba bunu beceremiyor. Para harcıyor, zarar ediyor ve çözümü vatandaşın cebinde buluyor...

Sina Koloğlu Milliyet

 

************


Akıl zafiyeti

... bazı soytarılar medyaya "Haberi abartmak, yalan haber yapmak size zevk mi veriyor?" diye soruyor.
İnsaf yahu! 40 kişiden fazla insan ölmüş, 239 yaralı var, ölenlerin sayısı belki daha da artacak. Rakamlar korkunç!
Böyle bir haberin neresini ufaltacaksın?
Sıfatı milletvekili olan herifin biri de çıkmış, havaalanındaki insanlık dışı terör saldırısından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tutmuş!
Ne alâka, kel alâka!
Akıl dışı, ahmakça bir suçlama! Bu kafalar böyle işte!
Her yanımızda bombalar patlarken ve terör insanları acımasızca katlederken yaşanan saçmalıklar, ülkemizde güvenlik zafiyeti kadar "akıl zafiyeti"de olduğunu gösteriyor!
 

Rahmi Turan Sözcü
 

*************

 

Demek ki bu kadar kolaymış

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Rusya Federasyonu Başkanı Putin emir vermiş, Türkiye'ye uygulanan ambargonun kaldırılması için çalışmalar başlamış. Gazetelerde konuyla ilgili bilgi veren bir uzman, Rus turistleri Türkiye'ye getirecek organizasyonların bir ay içinde sonuçlarını vereceğini söylüyordu. Demek ki bu kadar basitmiş! 
... Rusya'nın ambargoları, altı ay önce, yılbaşında yürürlüğe girdi. Ambargonun o günden bugüne ülkemize neye mal olduğunu yakında öğreniriz. Kaç kişi bu arada işsiz kaldı, kaç kişi borcunu ödeyemedi, onları da öğreniriz. Öğrenemeyeceğimiz şey kuşkusuz ki işlerin neden ve hangi hesaplarla bu hale getirildiği olacak. 
Madem bu sorun bu kadar kolay çözülebiliyormuş, Cumhurbaşkanı ve hükümet, bugüne kadar neden beklemiş? 
Madem bu iş diplomasiyle halledilebilecek bir işmiş, neden o hamasi nutuklar atılmış? 
...Bunları hiç öğrenemeyeceğiz çünkü bizim yöneticilerimiz asla hata yapmazlar! Bunları konuşma gereğini duymazlar. Halka neden o gün öyle, bugün böyle davrandıklarını açıklamazlar. Halkımız da buna müsaittir aslında. O gün uçak düşürüldü diye alkışlar, bugün özür dilendi, ambargo kalktı diye

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet