Kaçak binada kutlama!

Kaçak binada kutlama!
Beştepe’deki yeni Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nde yapılacak 29 Ekim kutlamalarına hiç bir STK katılmıyor

Kaçak binada kutlama!

Yenİ bina ilk kez 29 Ekim kutlamaları için kullanılacak. Tebrikleri Beştepe’de kabul edecek Erdoğan, akşam da eşi ile resepsiyona ev sahipliği yapacak. Sivil toplum kuruluşlarından oluşan Başkent Dayanışma Bileşenleri de, “Kaçak Saray’da Türkiye Cumhuriyeti temsil edilemez” diyerek Güvenpark’ta alternatif kutlama yapacak.

Muhalefet gitmiyor

29 EkİM’de Beştepe’de yaptırılan Ak Saray’da ve-rilecek resepsiyon için Erdoğan’dan davet alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş başkanları resepsiyona katılmayacaklarını belirttiler.

Muhalefetin tepkisine ve mahkeme kararlarına rağmen Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan Ak Saray, bugün 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuyla birlikte faaliyete geçiyor. Cumhuriyet Bayramı tebriklerini Beştepe’deki Ak Saray’da kabul edecek olan Erdoğan, akşam da eşi Emine Erdoğan ile Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ev sahipliği yapacak. Resepsiyon için yaklaşık 2 bin 500 kişiye eşli davetiye gönderildi. Resepsiyona muhalefet partileri katılmayacağını açıklarken,  Başkent Dayanışma Bileşenleri, tepki olarak alternatif kutlama düzenledi. “AOÇ’ye Sahip Çık” sloganıyla bu akşam Güvenpark’ta saat 19.00 da bir araya gelecek olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı meslek odaları, Ankara Barosu, Mülkiyeliler Birliği, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV), siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri “Saraylar sizin sokaklar bizim olsun. Atatürk Orman Çiftliği’nde kaçak inşa edilen ’Kaçak Saray’hepimizin laik demokratik yaşam tarzını tehdit eder şekilde açılıyor. Bu hukuksuz resepsiyona karşıyız” diyecek.