Kaçak oy kullananları tespit edeceğiz

Kaçak oy  kullananları tespit edeceğiz
CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdal Aksünger, kurdukları seçim sistemini geniş katılımlı olarak test edeceklerini açıkladı

Aksünger, “Sistemi test etmek için halka oy kullandıracağız. Böylelikle sandık başlarından, veri denetimine kadar güvenlik kontrolünü yapabiliriz” dedi. Erdal Aksünger, yurt dışında yaşanan sandık hilelerinin bir kez daha seçim güvenliğini gündeme getirdiğini söyledi. Sandık başkanlarının usulsüzlük yaptığının görüldüğünü ifade eden Aksünger, bunun sorumlusunun hükümet olduğunu söyleyerek, “Sıradan vatandaş değil, sandık başkanı olarak görevlendirilenler sahte oy kullanmaya teşebbüs ediyor. Yakalananlar var ama ya yakalanmayan kim bilir kaç kişi” diye konuştu.

Almanya ders oldu

Almanya’da Frankfurt’ta oy kullanması gereken bir vatandaşın Nünberg’e gönderilmesinin sorumlusunun YSK olduğunu ifade eden Aksünger, konu ile ilgili girişimde bulunduklarını açıkladı. YSK’ya başvuru yaptıklarını ve  bu tür durumların engellenmesini istediklerini anlatan Aksünger, CHP’nin veri tabanında Nürnberg’e yönlendirilen kişinin Frankfurt’taki sandıkta seçmen olarak görüldüğünü söyledi. Almanya’da yaşanan sahte oy kullanımı olaylarının Türkiye’de de tekrarlanabileceğine dikkat çeken Aksünger, şunları söyledi: “ Bugüne kadar yaptığımız sanal seçim simülasyonları örgütlerimize dönüktü. Yani örgütlerimizin eş zamanlı olarak verileri bize iletmesi, bunların doğruluğunu ve seçim sonuçlarını test etmek amacıyla yaptık. Bu kez halka açık bir sanal seçim simülasyonu gerçekleştireceğiz, böylelikle seçmenlerin seçim yerlerinin tam olarak belirlenmesini sağlayabiliriz.”