Aşık gardiyan mahkumu kaçırdı. İhtirasının bedelini canıyla ödedi

Aşık gardiyan mahkumu kaçırdı. İhtirasının bedelini canıyla ödedi
ABD’de aşık olduğu mahkumu kaçıran kadın gardiyan 10 günün ardından yaralı olarak yakalandı. Bol aksiyonlu aşkın sonunda gardiyan hayatına son verdi, mahkum hapishaneye geri döndü.

ADB’nin Alabama eyaletindeki Lauderdale cezaevinde 38 yaşındaki cinayet şüphelisi 38 yaşındaki cinayet şüphelisi Casey White ile 56 yaşındaki Vicky White (soyadları tesadüfen aynı) ilişkiye başlamıştı. İhtirasının kurbanı olan gardiyan 29 Nisan''da çıkarak aşık olduğu mahkumla beraber kayıplara karıştı. Çift, yaklaşık 400 km kuzeydeki Indiana eyaletinde yakalandı.

Çifte ait araçta, yakalanmaları halinde çatışmaya girme kararlılığında olduklarını gösteren silahlar çıktı. Polis, aracında kendini vuran Vicky White''ın kaçışın sonlandığını anlaması sonrası intihar ettiğini değerlendiriyor.

KAÇIŞ NASIL BAŞLADI?

Gardiyan kadın, Casey White''ı cezaevinden tıbbi değerlendirmeye götürme bahanesiyle çıkardı. Kaçışın gerçekleştiği gün, gardiyan Vicky White''ın işteki son günüydü. Evini satan White, çalışma arkadaşlarına da plaj kenarında vakit geçirmek istediğini söylemişti. Kaçakların bulunduğu araçtan 29 bin dolar çıktı. Bunun yanı sıra araçtan, bir uzun namlulu otomatik silah ile tabancalar çıktı.

“ONA HAYATIMI EMANET EDERDİM”

Kentin emniyet ve savcılık yetkilileri, Vicky White''ın cezaevi gardiyanı olarak tertemiz bir sicili olduğunu söylüyor. Lauderdale Bölge Savcısı Chris Connolly, White için "Ona hayatımı emanet ederdim" ifadesini kullandı.

Connolly, "Eğer cezaevinden bir şey gerekirse aradığımız kişi o olurdu. Sağlam biriydi. Bu yüzden büyük şok yaşadık" dedi.

İDAM EDİLEBİLİR

Vicky White''ın cezaevinden kaçırdığı cinayet şüphelisi ise hali hazırda 75 yıllık cezasını çekiyordu. Cinayet davası devam eden 38 yaşındaki mahkum, soygun, araç hırsızlığı ve polisten kaçmaktan hüküm giymişti. Cinayetten hüküm giymesi halinde Casey White''ın idam edilebileceği kaydediliyor.

İlgili Haberler