Kadın sporcuları taşıyan minibüs devrildi

Kadın sporcuları taşıyan minibüs devrildi
Muğla’daki maçtan dönen kadın hentbol takımını taşıyan minibüs, Rize’nin İyidere ilçesinde yağmur nedeni ile kayganlaşan yolda devrildi. Kazada 14 sporcu yaralandı.

Rize’nin İyidere ilçesinde, Muğla'daki maçtan dönen Pazarspor Kadın Hentbol Takımı oyuncularının taşındığı minibüs, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak, devrildi. Kazada sürücü ile 14 hentbolcu yaralandı. Bazı sporcuların bacakları ile vücutlarında kırıklar olduğu belirtildi.

Pazarspor Kadın Hentbol Takımı, THF Kadınlar Süper Lig'in 6'ncı haftasında, Yalıkavak Hentbol Takımı ile dün Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılan maç sonrası akşam saatlerinde dönüş yoluna geçti. Uçakla Trabzon Havalimanı'na gelen kafile, buradan Rize'nin Pazar ilçesine gitmek üzere minibüse bindi. Pazarspor Kadın Hentbol Takımı'nı taşıyan Berkant B. (21) yönetimindeki 53 HL 144 plakalı minibüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp, devrildi. Kazada sürücü Berkant B. ile 14 hentbolcu yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanelerde tedaviye alınan bazı sporcuların bacakları ile vücutlarında kırıklar oluştuğu belirtildi.

DEPLASMANDAN GALİBİYETLE DÖNÜYORLARDI

THF Kadınlar Süper Lig'in 6'ncı haftasında; Pazarspor Kadın Hentbol Takımı, dün saat 14.00'te, Muğla'nın Bodrum ilçesinde Yalıkavak Kadın Hentbol Takımı ile karşılaştı. Pazarspor, maçın son saniyesinde atılan golle Yalıkavak'ı 26-27 yenmişti.

'YARALI HENTBOLCULAR,1-2 AY SAHALARA UZAK KALACAK'

Pazarspor Kadın Hentbol Takımı Başkan vekili Erdal Yaşar Hoşver, Rize'nin İyidere ilçesinde, Muğla'daki maçtan dönen Pazarspor Kadın Hentbol Takımı oyuncularının taşındığı minibüsün, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen ve sürücü ile 14 hentbolcunun yaralandığı kazayla ilgili konuştu. Can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydeden Hoşver, takımlarının 1-2 ay sahalara çıkma şansı olmadığını duyurdu.

‘SEVİNÇLİ DÖNÜYORLARDI’

Kazanın yağış nedeniyle su birikintisi oluşan yolda aracın kontrolden çıkması sonucu meydana geldiğini anlatan Hoşver, kazada ölüm yaşanmamasının büyük bir şans olduğunu söyledi. Hoşver, "Yalıkavak ile maçımız vardı güzel bir sonuç aldık 27-26 yendik. Sevinçli dönüyorlardı. Sporcularımızı havaalanından araç aldı. İyidere çıkışında aşırı yağmurdan dolayı su birikintisinden araç kayarak kontrolden çıkmış. 12 sporcu 2 tane teknik kadro ile beraber sporcularımızın hepsinde ufak tefek hasarlar oldu ama 3-4 tanesinde de kırık, çatlak, ezilme var. Cam kırıklarının isabet etmesiyle yaralananlar var. Oldukça hasar aldık. Allah'a şükür ölüm yok. Aracın hali çok kötü oradan sporcularımızın sağ çıkması bizim için en büyük şans. Allah’a şükrediyoruz, Allah kızlarımızı ve hocamızı bize bağışladı" dedi.

Kazada sürücünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu da aktaran Hoşer, "Şu an durumu en kritik olan şoförümüz, ağır yaralı. Ona da Allah şifa versin. Dikkat etmek gerekiyor. 10 dakika geç gidin ama sağ salim gidin. Geceden beri çocukların yanlarındayız. Hepsinin morali bozuk. Hastaneye geldiklerinde hepsi sırılsıklamdılar. Elimizden geldiğince kıyafet tedarik ettik. Şu andan itibaren her şey daha kontrol altında. Pazarspor’un 1-2 ay sahalara çıkma şansı yok" diye konuştu.