PKK’dan Van’da gövde gösterisi

PKK’dan Van’da gövde gösterisi
PKK’dan Van’da gövde gösterisi

Terör örgütü yandaşları, belediyenin PKK’nın resmi propaganda organı olarak çalıştığı, oda kapılarının hepsinde Kürtçe tab

Terör örgütü yandaşları, belediyenin PKK’nın resmi propaganda organı olarak çalıştığı, oda kapılarının hepsinde Kürtçe tabelalarla fiilen 2. resmi dile geçildiği, devletin resmi memurlarının tahsilat yapamadığı Van’da gövde gösterisi yaptı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer öncülüğünde “askeri düzen” içinde yürüyen militanlar, bebek katili Öcalan’ı övücü sloganlar attı. Bölgedeki bazı belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu örgüt yandaşları, Büyükşehir Belediyesi’nin iftar çadırından Sanat Sokağı’na kadar yürüdü. BDP’li Üçer, Öcalan için İmralı’ya doktor heyeti gönderilmesini tekrarlarken, Van’da AKP’li vekillerin vali ve emniyet müdürüne talimat verdiğini iddia etti. Üçer, şöyle konuştu:
Sokağa çıkarmayız “Her basın açıklamamızda polisler içimize sızıyor. AKP’ye sesleniyorum, bir daha bu planı uygulamayın. Açıklamalarımıza müsaade etmiyorlarsa, tek bir AKP’linin bile sokakta gezmesine izin vermeyiz. Öcalan’ın posteri var diye yürümemize izin vermiyorlar. Peki, devlet yetkilileri çözüm için kiminle görüşüyor, Öcalan’la.  Öcalan’ın sağlığına, tutsakların özgürlüğüne ve demokratik çözüme dönük adım atılmadığı sürece biz de AKP’lilerin Kürdistan’da gezmesine izin vermeyeceğiz.”