Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Kafalı Hoca

Anadolumuzda “su görününce teyemmüm bozulur” derler. Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Türk Ocakları Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladığında aklı selim sahipleri su ve teyemmümü hatırlayarak emanetin ehil ellere verilmesi konusunda birleştiler. Türkiye ve Türk Dünyasındaki gönüllü teşekküllerin hemen hepsi Kafalı Hocamızı destekleyen açıklamalar yapıtı. Türk aydınlarının büyük bölümü bildiri yayınlayarak Kafalı’nın yanında olduklarını belirttiler. 
Kafalı ailesinin oğlu olmaktan her daim onur duydum. Başım dara düştüğünde, kafamın karışık olduğu anlarda Bilge Çınar’ın yanına, Sevgi Ablamın otağına koşarım. Geçtiğimiz akşam özlediğim sofralarında yemek yiyip, doyumsuz çay sohbetlerine katıldım. Davudi sesi ile Türk Dünyasında ufuk turu attırdı. Yıllardır işgal altındaki Irak’tan başladı Hoca. Kerkük ve Musul’un durumundan, Telafer’deki katliamlardan, Tuzhurmatı, Süleymaniye’de Irak Türkmenlerinin sahipsizliğini, bu konuda AKP hükümetinin basiretsizliğini anlattı.
Bir milyondan fazla insanın ölüp, üç milyonun yurdunu terk ettiği Irak’lıların dramını konuşurken Türkiye olarak gönüllü kuruluşların tepki vermeyişine içerlediğini belirtti. “Evlat, dünyanın neresinde Türk varsa orada kan ve göz yaşı var. Olan Suriye’de olan Bayır-Bucak Türkmenlerine oluyor. Doğu Türkistan’daki katliama dünya bigane kaldığı gibi Türkiye de görmezlikten geliyor. Kırım’da Tatar Türkleri Rus’un vicdanına terk edildi. Kıbrıs konusunda başımıza nelerin açılacağı ortada. Rahmetli Denktaş’ı yalnız bırakıp, ona ihanet edenleri tarih affetmeyecek.
Türk Ocakları’nın böylesi durumlarda net tavır sergilemeyişi bizi üzdü. Dostlarımızın ısrarı ile iş başa düştü. Türk Ocaklarını 1912 ruhuna döndürmek için uzun ince bir yola çıktık” sözleriyle devam etti.
Yarın yapılacak olan kongre öncesi Ankara’da Hocanın yaşı ve sağlık durumuna ilişkin dedikodular üzücü. “Biz eski toprağız. Yakışıksız söylentiler benim kulağıma da geliyor. Türk Milliyetçilerinin töresinde dedikodu gıybet yoktur. Allah sağlık verdikçe hizmet etmeye devam edeceğiz. Türk Ocakları 320 delegeden ibaret değildir. Türk Ocakları, Cumhuriyeti kuran iradedir. Türk Ocakları’nı Türk Milletiyle yeniden bütünleştireceğiz. Türk Ocağının dumanı her yerde tütecek. Türklük gurur ve şuurunu, İslam ahlak ve faziletini her yerde uyandıracağız” diyen Hoca’nın günlük siyaset yapmadığını her kesim bilir. 
Kafalı Hoca, kısır tartışmaların dışında birleştiren, bütünleştiren ak sakalımızdır. Kongre tartışmalarında  “Yüz yüze bakacaksınız.. Dikkatli konuşun, eleştirinin dozunu kaçırmayın. Her şey sandık seçimi değildir. Partimizi, kuruluşlarımızı örselemeyin...” nasihatlarında bulunmuştur. 
Her şeye muhalefet edenleri münasip lisan ile azarladığına da tanıklık ettiğimiz için onun bulunduğu mahfillerde ölçüye dikkat ederiz. Kongre öncesi malum dedikodulara rağmen fikir çizgisinden asla taviz vermiyor. “Her şeyden önce MHP bizim sevdamızdır. Partimizi tartışmak gibi bir lüksümüz yoktur. Orada görev yapan arkadaşlarımıza her zaman elimizden gelen yardımı yaparız. Milliyetçi tüm kuruluşlarla beraberiz. Vakıflarımız, sendikalarımız, derneklerimiz, ocaklarımız kolay kurulmadı. Hepsinde kan, göz yaşı, emek, alın teri vardır. Kişisel hırslar yüzünden bu emeklerin zayi olmasına müsaade etmeyiz. Zorlaştırmayacağız, kolaylaştıracağız. Türk Ocaklarını bütün milletimizin çatısı, şemsiyesi haline dönüştüreceğiz. Ocak, ev demektir, yurt demektir.. Türk Milliyetçilerinin istisnasız her ferdini Türk Ocaklarına kazandırmak zorundayız. Yeni ve bilinçli nesiller yetiştireceğiz. Gönül seferberliğini gerçekleştirip yerimizi gönül rahatlığı ile gençlere devredeceğiz” sözleri ile uzun süredir özlemini duyduğumuz mesajlar verdi.
“Her Türk Ocağı üyesi bayraktır; öncelikle o bayrağı selamlıyorum. Türk Ocakları Genel Başkanlığı adaylığım bir talepten kaynaklanmıştır. Ocak ve camia olarak şiddetle ihtiyacımız olan, Türk Milliyetçilerinin birlik ve bütünlüğü için çalışacağım. Gayemiz, Türk Ocaklarını ve Türk Milliyetçiliği bayrağını daha da yükseltmek ve vatan sathına yaymaktır. Hedefimiz, yüzlerce şube ve onbinlerce üyedir. Bunun için çok çalışacağım ve asla yorgun olmadığımın bilinmesinin istiyorum.” diyen  Kafalı Hocamın 9 maddelik açıklamalarına yarın devam edeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları