Kafayı 'Bozkurt'a takmış

Adı İbrahim Korkmaz, eski Ak Parti Düzce Milletvekili...

Herkesin birlik olması, tek vücut olması gerektiği bir zamanda öyle lüzumsuz bir tartışma açıyor ki... "Bozkurt" işareti İslâm dışıymış! 

İbrahim ve gibileri İslâmı mülevves emellerine "âlet" ediyorlar. İnsanlarımıza vesvese vermeye kalkışıyorlar. Şeytan bile bu kadarını planlayamaz! Tam da Cahiliye zihniyeti... Kaç defa yazdım: İslâmcılarımız Cahiliye Dönemi özlemi içindeler. 

Bu İbrahim Korkmaz, daha önce de aklı zorlayan laflar etmişti.

Bozkurt işareti Gagavuzların işaretiymiş. Gagavuzlar da Hristiyan'mış. "Behey adam!.." deyip sıralayacaktım... "Ya sabır!.." çektim!

İbrahim aynen şöyle yazmış:

"Sevgili dostlarım, kimse söyleyemiyor bari ben söyleyeyim de tarihe önemli bir not düşmüş olalım. Hıristiyan Gagavuzların (Gökoğuz Türkleri) kullanmış olduğu ve İslam'ın ruhuna da aykırı olan bu işaretle Ortadoğu'ya girmek mümkün olabilir. Fakat, Ortadoğu halkının gönlüne girmek için bu sembol tepki çekmekten başka hiçbir işe yaramaz. Benden söylemesi."

(Ön bilgi: "Gagavuz" adı, II. İzzettin Keykâvûs (öl. 1279)'tan gelir. Selçuklulardaki iç çatışma yüzünden Keykâvûs ve taraftarları Bizans tarafına geçmişti. Taraftarlar zaman içinde Hristiyan oldular.) 

Afrin'e girenlerden biri dahi dört parmak işareti yapmıyor, Bozkurt işareti yapıyor ve hemen hepsinin gönlünde "Turan" yatıyor. "Kızılelma'ya hey... Kızılelma'ya!..." diyorlar.

Dr. Nejdet Karaköse'nin, "Afrika Grupları Komutanı Kafkas İslâm Ordusu Komutanı Sütlüce Fabrikasının Sahibi Nuri Paşa (Killigil)" (Ötüken Yayınları) kitabı elimizin altında olmalı. Nuri Paşa nezdinde, "İslâm Ordusu" anlatılıyor. "İslâm Ordusu"nu kuran kim? Enver Paşa... Nuri Paşa'nın ağabeyi... Neden Kafkaslara girildi? Türkler için... Azerbaycanlılar zordaydı. Taşnak çeteleri, Bolşevik sapkınlar Türkleri katlediyorlardı. Hiç şüpheniz olmasın o sıra Bozkurt işareti olsaydı, mutlaka bu işaretle Bakü'ye gireceklerdi. Bu "İslâm Ordusu" bir "Turan ordusu" idi. (Nejdet Karaköse, bahsettiğim eseriyle, tam 100 yıl önce ocak ayında kurulan İslâm Ordusu'na dair ayrıntılı bir çalışma yapmış ve hakikatleri ortaya çıkarmıştır.)

İslâm Ordusu'nu yönetenler, Ziya Gökalp'i okuyorlardı. Gökalp'in yönetiminde olduğu İttihat ve Terakkî Fırkası'nın 1916'daki kongresinde İslâm üzerine yaptığı değerlendirmeleri, ileride yayınlayacağım. Yeniden okudum. Eksiklikleri tamamladım. Sadeleştirip bozmadan hepsini bir araya getirdim... Hiç yayınlanmamışlar da var. "Türkçü" Ziya Gökalp'in "İslâmcılığını" okuyacaksınız. (İbrahim Korkmaz! Bu sözleri sana demiyorum; düşünen, muhâkeme eden insanlara diyorum; sen kavrayamazsın!) "Bozkurt", "Ergenekon" üzerine ilk ayrıntılı çalışan da Gökalp'tir.

Bozkurt, Gagavuzların değil, bütün Türklerin ortak işaretidir. Tarihi de eskidir. Daha önce, Sovyetler'in dağılmasından sonra Özbekistan'da ilk Turan Teşkilâtı'nı kuran Cihangir Muhammed'den bahsetmiştim. O, Bozkurt işaretinin Turancılığın yaygın olduğu sırasında 20. yüzyılın başında Orta Asya'da kullanıldığını söylemişti. "Türk Birliği"nin önemini "Ülkücü Bozkurtlar" sayesinde kavradıklarını örnekleriyle anlatmıştı. Zamanında yaptığım uzun mülâkatı bu köşede internet sayfasında yayınladım. (3 Kasım 2017).

Bozkurt işareti Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye gelmiştir.

İbrahim ve gibilerine tekrar söylüyorum, pis emellerinize İslâmı alet etmeyin! 

Yazarın Diğer Yazıları