KAHPELER

KAHPELER
Bölücü teröristler, Yüksekova’da 3 askerİmİzİ uzun namlulu sİlahla taradı

İktidarın müzakere masasına oturtarak şımarttığı katiller yine Mehmetçik’e kahpece saldırdı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi’nde meydana gelen olayda,  karakola elektrik malzemesi almak için çarşıya çıkan 2 er ile bir uzman çavuş, PKK’lı teröristler tarafından arkalarından yaklaşılarak kalleşçe vuruldu.
YÜZLERCE kişinin gözleri önünde yüzleri maskeli PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen hain pusuda ağır yaralanan uzman çavuş ve iki erimiz kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılama-yayarak şehit düştü. Güvenlik güçleri teröristleri yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çarşı merkezinde bulunan askerlerle PKK’lı teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Cengiz Topel Caddesi’nde saat 16.00 sıralarında meydana gelen saldırıda karakola elektrik malzemesi almak için çarşıya çıkan sivil kıyafetli 2 er ile bir uzman onbaşı ağır yaralandı.  Hastaneye kaldırılan 3 asker kurtarılamayarak şehit oldu. Olayın ardından ilçenin giriş-çıkışlarını tutan güvenlik görevlileri eşkalleri belirlenen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı. Saldırı, önceki gün Kars’ın Kağızman İlçesi’nde jandarmaların öldürdüğü üç PKK’lı teröriste misilleme olabileceği değerlendirildi. Kars’ın Kağızman İlçesi’nde terör örgütü PKK mensuplarınca hidroelektrik santrallerine (HES) düzenlenen 6. saldırı sonrası asker sokağa miğferle çıkmaya başladı. Emniyet ekipleri ise caddelerde TOMA’larla bekliyor. Kağızman’da 12 Ekim’de akşam karanlığında ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Altungedik Köyü sınırları içerindeki HES ateşe verilmişti. Aynı tesis tekrar yakılmak istendi. Olay yerine sevk edilen Jandarma Özel Harekat timleriyle, PKK’lı terörist grup arasında çıkan çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirilmişti. Gelinen noktada ilçede polis TOMA’larla beklerken jandarma ise sokağa miğfer takarak çıkmaya başladı. Bölgede Çemçe Yaylası diye ifade edilen ve halk arasında Cehennem Vadisi olarak adlandırılan yerde PKK terör örgütü elemanlarının mahkeme kurduğu belirtiliyor. Bu mahkemeye çağrılıp gitmeyen firmalara gözdağı verildiği iddia ediliyor. Bu çerçevede, özel bir firmaya ait 2 HES’in yakıldığı, firmaya ait başka bir HES’inde daha önce yakıldığı öğrenildi. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu’da 9-19 Eylül tarihleri arasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapmış ve PKK’nın Ağrı’da mahkeme kurup vatandaşları yargıladığını bildirmişti. Kars Valiliği Resmi sitesinden yayınlanan açıklamada, son dönemde, Kars-Kağızman Bölgesi’nde bulunan HES’lere yönelik PKK tarafından yapılan tehdit ve saldırılar sonucunda bölgede vatandaşın can ve mal güveliğinin sağlamak amacıyla gerekli tedbirler alındığı bildirildi.