1 askerimiz daha şehit

1 askerimiz daha şehit
PKK’lı teröristler saldırılarına devam ediyor.

Kahpeler Şırnak’ta 1 askerimizi şehit etti

Dün Şırnak’ta yaşanan çatışmada bir asker şehit olurken, 2 asker ve 2 korucu da yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı belirtildi.  

Kahpeler Şırnak’ta 1 askerimizi şehit etti
Kanlı terör örgütü PKK saldırılarına devam ediyor. Şırnak’ta operasyondan dönen askerlere yönelik terör saldırısında 1 asker şehit düştü, 2 asker ve 2 korucu yaralandı. Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerince, Cudi Dağı’ndaki terör örgütüne ait sözde mezarlık çevresindeki yapıların yıktırılması için bölgeye operasyon düzenlendi. Operasyonun ardından birliklerine dönen askerlere, terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silah ve roket atarla saldırı yapıldı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada biri ağır 3 asker ve 2 geçici köy korucusu yaralandı. Şırnak Asker Hastanesine kaldırılan ağır yaralı asker müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit sayısı 146’ya yükseldi
Türkiye’nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik eylemler gerçekleştiren terör örgütleri, hain saldırılarında asker ve polislerin yanı sıra sivilleri de hedef aldı; son 98 gündeki terör saldırılarında 146 güvenlik görevlisi şehit edildi, aralarında çocukların da bulunduğu 137 sivil hayatını kaybetti.  PKK ve IŞİD başta olmak üzere ülke genelinde terör örgütleri barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor. Son 98 gündeki (7 Temmuz-12 Ekim) terör saldırılarında 65 polis, 79 asker ve 2 geçici köy korucusu şehit edildi. Şehit edilen güvenlik güçlerinin 20’si er, 59’u rütbeli asker, biri şube müdürü, biri amir, biri başkomiser, biri komiser, 2’si komiser yardımcısı ve 59’u polis memuru. Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz’dan bu yana terör örgütü PKK’ya yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 600 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.  Son 98 günde yurt içindeki çatışmalarda ise çoğunluğu PKK’lı 224 terörist etkisiz hale getirildi, 33’ü yaralandı, 134 terörist de yakalandı. Terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz’dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 886 kişi gözaltına alındı, bunlardan 809’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.