Kahraman şehitler dualarla uğurlandı

Kahraman şehitler dualarla uğurlandı
Derik ve Silvan’daki alçak saldırılarda şehit olan 3 polis memuru ile 1 astsubay memleketlerinde toprağa verildi. Cenaze törenlerinde yürekler dağlandı.

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memurları Ahmet Demir, Ramazan Akyürek ve Metin Malkav ile Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki baraj inşaatının güvenliğini sağlayan askerlere PKK’lılar tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Metin Uysal, memleketlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. Kütahya’da toprağa verilen 22 yaşındaki Ahmet Demir için ilk tören Kütahya Polisevi bahçesinde düzenlendi. Oğlu gibi özel harekat polisi olan ve Bursa’da görev yapan baba Mehmet Ali Demir törende eşine ve kızlarına, “Ağlamak yok, dik duracaksınız” dedi. Törene özel harekat polisi kıyafetiyle katılan baba Mehmet Ali Demir oğlunun tabutunun önünde yürüdü. Şehidin cenazesi, törenin ardından Çavdarhisar ilçesine bağlı Tepecik Köyü’ne götürülerek burada dualarla toprağa verildi.

İlk safta yer aldı

Şehit polis 45 yaşındaki Ramazan Akyürek de Konya’nın Sarayönü ilçesinde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Başhüyük Mahallesi Merkez Camisi’nde düzenlenen törene şehidin ailesi, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Babasına karşı son görevini yerine getirmek için ilk safta yer alan şehidin 14 yaşındaki oğlu Ömer Akyürek’in tören boyunca güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Aynı saldırıda şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Metin Malkav’ın cenazesinde ise gözyaşları sel oldu. Şehit Malkav’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Merkez Sabancı Camisi’ne getirildi. Buradaki törene, şehidin yakınları, Vali Mahmut Demirtaş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konya’da Kabasakal Mezarlığı’nda defnedilen Malkav’ın cenazesine binlerce vatandaş katıldı. Mardin’in Derik ilçesinde, Kızıltepe-Viranşehir karayolu Denktaş Mahallesi yakınlarında, PKK’lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, göreve giden personelin naklini sağlayan zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmiş, patlamada araçta bulunan 3 polis memuru şehit düşmüştü. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit düşen Jandarma Astsubay Metin Uysal’ın cenazesi de Düzce’nin Yığılca ilçesinde son yolcluğuna dualarla uğurlandı. Cenazede şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.