Kahraman'dan Akşener'e davetiye ambargosu

Kahraman'dan Akşener'e davetiye ambargosu
TBMM Başkanı İsmail Kahraman 23 Nisan sebebiyle Meclis'te düzenlenecek resepsiyon için İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e davetiye göndermedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis’te düzenlenen resepsiyonda, Meclis'te temsil edilmeyen partilerin liderlerine bile davetiye gönderilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e gönderilmemesi dikkat çekti.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, İYİ Parti Genel Sekreteri Aytın Çıray konuya ilişkin “Bizlere davetiye geldi ama sayın Genel Başkanımıza gelmedi” dedi.

Meclis'te temsil edilmeyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye, resepsiyon davetiyesi gönderildi. Akşener'in lideri bulunduğu İYİ Parti, CHP'den 15 milletvekilinin geçişiyle Meclis'te grup kurma hakkı da elde etmişti.

KAHRAMAN İLE AKŞENER DAVALIK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman birbirleriyle davalı bulunuyor. Akşener, Kahraman'ın kendisi için “Meral Kılıçdaroğlu” ifadesini kullanması üzerine bir açıklama yapmış ve ‘'Bunu namusuma bir saldırı olarak değerlendiririm. Bir kadının soy isminin nasıl ve ne şekilde değişeceği bellidir. Kendini dindar olarak gösteren bir kişi, dine de yakışmayacak ifadeler kullanmıştır'' demişti.

Kahraman da bu açıklama üzerine ‘'Hakaret'' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, Akşener için, ‘'Mal bulmuş magribi gibi ucuz ve seviyesiz, cahil ve art niyetli, taşeronluğa teşne müflis bir siyasetçi'' ithamın yapmıştı. Kahraman Akşener hakkında 50 bin liralık, Akşener de Kahraman için 1 liralık tazminat davası açmıştı.

İlgili Haberler