Kalbiniz sağlık için atsın

Kalbiniz sağlık için atsın
Her yıl dünyada 17.5 milyon kişi kalp hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Ülkemizde 3,5 milyon kronik kalp hastası bulunuyor

Vücudumuzun en duygusal organı olan kalp, aynı zamanda yaşadığımız tüm duygulardan etkileniyor. Yapılan son araştırmalar, huzurlu ve mutlu bir evliliğin hem kalp sağlığı yönünden, hem de kalp krizine bağlı ölümleri azaltması açısından kalbe iyi geldiğini gösteriyor.  Liv Hospital Girişimsel Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu kalp hastalıklarından korunmak için doğru beslenme, hareketli bir yaşam, sigara içmemek ve mutlu bir evliliğin önemine dikkat çekiyor. Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu "Her ne kadar Türkler, genetik olarak kalp hastalığına yatkınlığı olsa da, düzenli yürüyüş yapmamak, sigara içmek, aşırı tuz tüketimi kalp hastalıklarını tetikliyor” dedi.
Hipertansiyon kalbin düşmanı
Kalp hastalıklarının başlıca sebeplerinden biri hipertansiyon. Türkiye’de her üç yetişkinden birinde hipertansiyon görülüyor. Hem kalp krizi hem de felç riskini arttıran hipertansiyon, kalp yetmezliğine de neden oluyor. Yapılan araştırmalar, hipertansiyon hastalarının yarısının, hastalığının farkında olmadığını ortaya koyuyor. Kalp hastalıkları için çok önemli bir risk faktörü olan hipertansiyon için mutlaka düzenli kontrol ve tedavi yapılması gerekiyor.