Kalıcı güzelliğin sırrı kulak arkasında saklı

Kalıcı güzelliğin sırrı kulak arkasında saklı
Kulak arkasından mercimek tanesi büyüklüğünde bir adet doku biyopsisi alınarak gerçekleştirilen ’Fibrocell’yöntemi ile kalıcı güzelliğe adım atmak mümkün.. Üretim tamamen kişiye özel olmalı ve üretim esnasında da kişinin kendi serumunun kullanılması gerekir.

Vücudun öyle noktaları var ki daima genç kalmanın hazinesi niteliği taşıyor. Yıllara meydan okumak, bir bebek cildine sahip olmak isteyenler için kalıcı güzelliğin sırrı kulak arkasında saklı. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de gün geçtikçe talebi artan ’Fibrocell’adlı yöntem sadece kulak arkasından alınan mercimek tanesi büyüklüğündeki bir dokuyla yapılıyor. Güzelliği daim eden hücrenin kulak arkasında saklı olmasının sırrı ise bu bölgenin hiç güneş görmemesi. 

Sonuç kök hücre tedavisiyle bebek cildi gibi cilde sahip olmak. Tedavi başlangıcında kulak arkasından mercimek tanesi büyüklüğünde bir adet doku biyopsisi alınır. Üretim tamamen kişiye özel olmalı, üretim esnasında da kişinin kendi serumu kullanılmalıdır. Bu amaçla biyopsi sırasında hastanın kanını alınır. Kan alımı ile elde edilen serum, hücre kültürünün üretilmesinde kullanılır. Alınan biyopsi 24 saat içinde tam donanımlı laboratuara ulaştırılır. Kişinin kendi serumu kullanılarak, hücre üretimine alınır. İstenilen hücre sayısı ve yoğunluğu yaklaşık bir ay içerisinde ulaşılarak, ’Fibrocell’elde edilir. Birer ay ara ile toplamda 3 uygulama yapılır. Dokuyu kulak arkasından almanın nedeni ise bu bölgenin hiç güneş görmeyen bebek cildi kadar temiz bir bölge olması.Uygulama bir anlamda doku mühendisliğidir. Doku mühendisliği, belirli bir organdan izole edilen hücrelerin gerekli büyüme faktörleri ve diğer etken maddelerin eşliğinde uygun bir matriks içerisinde çoğaltılması ile birlikte daha sonrasında vücuda yerleştirilmesine dayanan bir teknik. Hücresel tedaviler doku mühendisliğinin parçalarından biri. Hücre, doku mühendisliğinin temel unsuru olup bozulan bir dokunun yenilenmesinden sorumludur. Hücresel tedaviler özellikle sağlık alanında yüz güldürücü sonuçlar vermekte ve tercih edilerek kullanılmaktadır.Kök hücre tedavisi ile yüzdeki kırışıklıklar ve derin olukların tedavisi, dudakların biçimlendirilmesi, akne izlerinin, hatta uzun süreli deri yaralarının ve izlerinin tedavisi için kişinin kendine ait (otolog) canlı alt deri hücreleri (fibroblast) dolgu maddesi olarak kullanılır. Bu hücreler kollajen sentezleyerek derinin yeniden yapılanmasını sağlamaktadır. Alışagelmiş dolgu maddelerinden farklı olarak uzun etkili bir yöntemdir. Dolgu maddelerinin aksine, kişinin kendi hücrelerinden elde edilen bir yöntem olarak, kişinin doğal güzelliğini ortaya çıkartmaya yardımcı olur, cildini yeniler.Ve uzun dönemli bir yatırımdır.

Fibrocell uygulaması ile cildin ışık yansıması değişir. Yaşlanan cilt hem kolojen hem de sıvı ve hücre kaybediyor. Hücre kaybına bağlı olarak sıvı tutma kapasitesi de düşer. Kaybolan sıvı ile ciltte aydınlık olan görüntü gider ve çökme görülür. Örnek bebek cildinde, su tutma kapasitesi yüksektir, ’otolog fibroblast’tedavisi ile kollojen sentezleyerek derinin yeniden yapılanmasını sağlamaktadır, bu da cildin pırıl pırıl olmasını sağlar. Ayrıca bu yöntem ayrıca kellik tedavisinde de kullanılmaktadır. Kıl folikülünü çevreleyen hücreler ayıklanarak alınan hücreler, laboratuar ortamında çoğaltılarak kellik sorununa alternatif çözüm olarak yer alıyor. Saçsız bölgeye uygulanarak anajen fazdan erişkin faza ulaşması sağlanır.

Uygulamadan sonra sigara, sauna, solaryum, güneşe çıkmak zararlı ve yasaktır.