Kalın'dan Obama-Erdoğan görüşmesi açıklaması

Kalın'dan Obama-Erdoğan görüşmesi açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kalın, Zarrab konusunda kendilerini bağlayan bir konu olmadığını, Obama ve Erdoğan arasında görüşme ayarlamaya çalıştıklarını açıkladı.

"OBAMA İLE GÖRÜŞMENİN OLMASI ÜZERİNDE ŞU ANDA ÇALIŞILIYOR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika ziyaretinin detaylarına ilişkin bilgi verdi. Kalın, Amerika ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile özel bir görüşmelerinin olup olmayacağı sorusu için "Cumhurbaşkanı'mızın Vaşington'a yaptığı ziyaret, ikili ziyaret değil; çok uluslu çok katılımlı bir zirve ziyaretidir. Bu tür zirvelerde program el verdiği ölçüde ikili ziyaretler yapılır. Bizim de planladığımız, bizden talep edilen, bizim talep ettiğimiz çeşitli görüşmeler olacak. Sayın Obama ile de böyle bir görüşmenin olması üzerinde şu anda çalışılıyor. Sürekli bu ilişkinin mahiyeti üzerine yapılan spekülasyonları kenara koyup resmi açıklamaları esas almakta fayda var" ifadelerini kullandı. 

"BİZE İNTİKAL EDEN, DOĞRUDAN HERHANGİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"

ABD'de tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab hakkındaki bir soruyu ise Kalın, şöyle yanıtladı: "Amerika'da yargıcın verdiği bir karardır. Yürüyen bir süreçtir. Şu anda bizim onunla ilgili farklı bir şey söylememiz uygun olmaz. Ne olacağını hukuki bir süreç olması itibariyle biz de buradan takip ediyoruz. Bize intikal eden, doğrudan herhangi bir şey söz konusu değil"