Kalın'dan özelleştirme açıklaması

Kalın'dan özelleştirme açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kalın, erken seçim olmayacağını ve şeker fabrikalarının satılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı.

Kalın'ın açıklamaları şöyle:

ERKEN SEÇİM

"Şu anda gündemimizde erken seçim yok şuanda bununla ilgli farklı bir durum söz konusu değil. Arkadaşlarımız yüzde 80 oranını nasıl hesapladı bilmiyorum. Bir erken seçim olur olacak beklentileri üzerinden. Özellikle Afrin harekatı devam ederken böyle bir zihin bulandırıcı açıklamalar gereksizdir. Bununla ilgili sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın da açıklamaları ortadadır.

ŞEKER FABRİKALARI

"Şeker fabrikalarıyla ilgili yine Başbakanımız kapsayıcı net bir açıklama yaptı. Bu fabrikalara iyi işletilmediği için zarar ettiği için satılacak.

Daha önce de bu tür fabrikalar şeker fabrikaları da dahil olmak üzere özelleştirildi ve bunlar gayet başarılı bir şekilde özelleştirildi, kara geçtiler. Herhangi bir mağduriyet söz konusu olmadı. Yani orada çalışan işçilerimize de bildiğiniz gibi bir opsiyon verildi. İsteyen Fabrikada devam edebilir isteyen herhangi başka bir kuruma geçebilir. Dolasıyla orada çalışan işçilerimizin de herhangi bir mağduriyeti söz konusu değildir."

YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

"(Yunanistan'da Türk Bayrağı'nın yakılması) 5 Mart'ta Atina'daki gösteride bayrağın yakılmasını nefretle kınıyoruz. Yunan makamlarından derhal bunların hukuk karşısına çıkarılması beklentimizi ifade etmek istiyorum. Bir bayrağı yakmak nefret suçudur."

DOĞU AKDENİZ'DEKİ SONDAJ GERİLİMİ

"(Doğu Akdeniz'deki petrol arama girişimi) Doğu Akdeniz'de petrol, doğalgaz vs. aramalarıyla ilgili kurulmuş bir rejim var, düzen var. Münhasır ekonomik bölgeler var. Burada hem KKTC ve Güney Kıbrıs tarafının ortak bir çalışma ile arama faaliyetlerini yapması yönünde bizim baştan ortaya koyduğumuz bir prensip var. Rum yönetimi bunu ihlal ediyor. Bundan sonra da bu ilkemiz değişmeyecek. Arama gemisinin oraya gelmesiyle ilgili bir sürecin ilerlediğini biliyoruz. 6. Filo henüz oraya gelmiş değil. Bizim girişimlerimiz bu çerçevede devam ediyor. Bizim ukdemizde olan bölgelerde biz arama çalışmalarına devam edeceğiz. Çağrı yapmak isterim. Doğu Akdeniz'i bir fayda nokrası haline getirelim, çatışma bölgesi haline değil." 

SALİH MÜSLİM'İN İADESİ TALEBİ

"(Salih Müslim'in iadesi talebi) Salih Müslim ve diğer kişilerle ilgili bizim uluslararası anlaşmalar çerçevesinde talep hakkımız vardır. Bunları iade etmek isteyen ülkeler gerekli hukuki gerekçelere sahip olmak zorundadır. Bu kişileri Türkiye'nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı bu kişileri iade etmek için yeterli hukuki gerekçe ve zemin bulunmaktadır. Bunun dışındaki gecikmeler, oyalamalar kararın daha ziyade siyasi olduğunu gösterir. Prag'da tutulması, Almanya'da ortaya çıkması vs. Burada Avrupalıların oturup düşünmesi lazım. Elini kolunu sallayarak imkan vermeleri ne anlama geliyor. Türkiye, buna tepki gösterdiği zaman niye Türkiye sert tepki gösteriyor diye tavır içinde olmamaları gerekiyor. Bizim beklentimiz önce Çekya'dan iadesiydi, şimdi Almanya'da bu süreç yürütülüyor. Nereye giderse gitsin, hukuki süreçleri izlemeye devam edeceğiz. 

Interpol ile ilgili olarak, yakın mesai içinde arkadaşlarımız. Belli sistemleri var. Çalışmalar devam edecek. Beklentimiz ivedilikle suçluların iade edilmesi." 

PENTAGON'UN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

"(Pentagon'un skandal açıklaması) Pentagon'dan orta, alt düzen sözcülerin açıklamaları geliyor. Bizim Amerikalı yetkililerle, Başkan, Bakan düzeyinde konulara muhalif açıklamalar yapıldığını görüyoruz. Burada yönetim zafiyeti olduğu çok açık. Terör örgütünün mensubuna askeri bir atıfta bulunmak bir terör örgütünü meşru kılmak demektir. Bilgi eksikliği yok, zihniyet sorun var."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUHANİ İLE GÖRÜŞECEK

"Doğu Guta'da yaşanan hadiseler... BM kararı çerçevesinde 30 gün boyunca bir ateşkes ilan edilmişti. Son 10-12 günde yaşanan hadiseler bunun tam manasıyla uygulanmadığını gösteriyor. Yoğun bir diplomasi girişimini tekrar başladılar. Bugün öğleden sonra sayın Ruhani ile bir görüşmesi olacak Cumhurbaşkanımızın. Doğu Guta bağlamında şunun altını da çizmek isterim. Cumhurbaşkanımızın diplomasi çalışmaları çerçevesinde bütün imkanları netice almak için seferber etmiş durumdayız."

İlgili Haberler