Kalite farkı

Son yıllarda yaptığı yanlış transferlerle konuşulan Beşiktaş, yeni sezonda daha önce büyük sıkıntılar yaşadığı defansa yaptığı yeni isimlerle anıldı..

Eskilerden ders aldığını söyleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yeni sezonda şampiyonluğu yakalamak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söylemişti. Bu söylemlerin sonuna büyük hedefler koyan Siyah Beyazlılar, şampiyonluk yolunda çıktıkları ilk maçta galibiyetten başka hiç birşey düşünmüyordu..

Gerçekten de Kartal, diğer takımların aksine hazırlık maçlarında aldığı neticelerle taraftarlarının kalbini kazandı. Özellikle yeni transfer Sivok'un UEFA Kupası eleme maçında ortaya koyduğu performans teknik heyetin de yüzünü güldürdü. Seriç'in lisans sorunu nedeniyle oynamayacak olmasından sonra Zapatoncy'in sakatlığının bitmesi Beşiktaşlıların moralini de düzeltmişti..
Ligin ilk haftasının son maçında ligin yeni ekibi Antalyaspor karşısında Beşiktaş'ın alacağı sonuç bütün sporseverler tarafından merakla bekleniyordu. Bütün Beşiktaşlıların düşündüğü tek sonuç ise galibiyetti..

Kartal sahaya son maçtaki kadrosuyla çıktı. Defans dörtlüsünü Ali Tandoğan, Sivok, Gökhan ve Tello ile kuran Sağlam, ortada Holosko, Cisse, Uğur, Aydın ve Delgado ile oynadı. İleride ise Bobo'ya görev verdi.

Yani Beşiktaş, Bosna Hersek'te başarılı olan oyun kurgusuyla galibiyet arayacaktı. Ancak bu plan Antalya'da ilk yarıda tutmadı. Daha maçın başında karşılıklı yaşanan pozisyonlar maçın gollü geçeceğinin işaretiydi. Antalya'nın sağdan yaptığı ataklar, Tello-Aydın ikilisini zorladı. Kırmızı Beyazlılar, 2 futbolcunun defans zaafından iyi yararlandı. 2 gol de bu taraftan geldi. Yenen gollerde defansın hataları affedilmezdi.

Seric'in lisans sorununu çözemeyen, üstelik bu bölgenin başarılı adamına ceza veren yönetim daha ligin başında sol kanadı kendi kendine yok etmişti.

Sağlam'ın önce Serdar, daha sonra Nobre değişikliği oyunun inisiyatifinin Beşiktaş'a geçmesini sağladı. İkinci yarıda skoru korumak isteyen Antalya, galibiyeti Kartal'a sundu.
Siyah Beyazlılar, üç puanı güzel futbolu ile değil, tecrübeli ve kaliteli kramponlarıyla kazandı...

Yazarın Diğer Yazıları