Kalkan: AKP ile görüşmeler yaptık

Kalkan: AKP ile görüşmeler yaptık
PKK’nın dağdaki elebaşı Kalkansiyasilerle Oslo veİmralı’dan önce detemas kurulduğunuancak şimdi inkâr edildiğini açıkladı

Anlaşmalar bile yaptık
Bölücü terör örgütüne yakın Mednûçe TV’ye konuşan Duran Kalkan, PKK’nın AKP ile yakın zamana kadar görüşmeler ve anlaşmalar yaptığını açıkladı. Kalkan, “Yaşananlar bilinçli olarak saptırılmaya, dahası ise bazı gerçekler unutturulmaya çalışılıyor, hatta tarihten silinmeye çalışılıyor. Örneğin İmralı görüşmeleri vardı, ondan önce Oslo görüşmeleri vardı. Biz AKP ile görüşmeler yaptık. Parti olarak yaptık” dedi.

Mutabakat sağlamıştık
Kalkan, bebek katili Öcalan, HDP heyeti ve başka aracılar ile görüşmeler yaptıklarını anlatarak itiraflarına şöyle devam etti: İmralı’da son görüşmeler 28 Şubat Dolmabahçe açıklamasına kadar geldi. 10 madde üzerinde mutabakat sağlandı ve bu maddeler üzerine müzakerelere geçilmesi için heyetlerin oluşturulması kararı alındı. AKP neredeyse sanki hiç görüşmeler yapmamış gibi bunları insanların belleğinden silmeye çalışıyor.

 

Kalkan: AKP ile görüşmeler yaptık 

Terör örgütünün elebaşılarından Duran Kalkan, başta Oslo olmak üzere defalarca AKP’nin PKK ile görüşmelerde bulunduğunu birçok konuda matabakata vardıklarını söyledi.

PKK’nın Kandil’deki elebaşılarından Duran Kalkan, terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Mednûçe TV’de yaptığı açıklamada, AKP ile görüşmeleri ifşa etti. Duran Kalkan, PKK’nın AKP ile yakın zamana kadar defalarca görüşmeler ve anlaşmalar yaptığını belirtti. Kalkan şunları söyledi: “Yaşananları bilinçli olarak saptırmaya, dahası  bazı gerçekler unutturulmaya hatta tarihten silinmeye çalışılıyor. Örneğin İmralı, ondan önce de Oslo görüşmeleri vardı. Biz AKP ile parti olarak görüşmeler yaptık, Abdullah Öcalan yaptı, HDP heyeti aracılığıyla yaptık, başka aracılar ile yaptık. İmralı’da son görüşmeler ‘Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı’ çerçevesinde 28 Şubat Dolmabahçe açıklamasına kadar geldi. 10 madde üzerinde mutabakat sağlandı ve müzakerelere geçilmesi için heyetlerin oluşturulması kararı alındı. Şimdi sanki bunlar hiç olmamış gibi sayılıyor. AKP hiç görüşmeler yapmamış gibi bunları insanların belleğinden silmeye çalışıyor.”

ABD ile pazarlık

ABD’nin AKP’yle IŞİD’e karşı PKK anlaşması yapmış olabileceğini de öne süren Kalkan, “Türkiye saldırılarını Amerika’yla yeni bir anlaşma imzaladıktan sonra başlattı. ABD bazı eleştiriler yaptı ama çok etkileyici ve engelleyici değildi. Zaten keşif ve benzeri şeylerle de destek veriyor. Bu anlamda da bir bakıma savaşın içerisinde ABD de vardır” dedi. Kalkan şöyle devam etti: “ABD Savunma Bakanı, ‘Türkiye IŞİD’e karşı savaşa etkin katılmalı’çağrısı yapıyordu. Bunun karşılığında bir pazarlık olmuş.”

Küstah ifadeler

Kalkan, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı sözde ateşkes çağrısına yönelik de “HDP siyasette yeterince başarılı olamadı. Başkalarına çağrı yapıyorlar ama kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar. Biraz gerçekçi olmaları lazım. Halkların, Kürt halkının temsilciliğini iyi yapmaları gerekli. Meclis’i niye işletemediler, bunun üzerinde yoğunlaşmalılar. En azından şimdi bölgedeki gelişmeleri Türkiye toplumuna, dünya kamuoyuna daha iyi anlatabilmeliler. Meclis işleriyle uğraşsalardı ve çözüm getirselerdi, savaş yerine demokratik siyaset temelinde olurdu” ifadelerini kullandı.  Bunlarla sınırlı kalmayan Kalkan, küstah ifadelerle PKK militanlarına “Operasyona çıkmayan, PKK’ya saldırmayan, siyasi yönetimle ilgilenmeyen, vatanı korumak adına karakolunda duran askerlere dönük saldırı yapmamalılar” çağrısı yaptı.

Erdoğan ne demişti?

Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos 2010’da Kayseri’de düzenlenen mitingte, “Terör örgütüyle görüşen şerefsizdir” demişti.

 

Haber: Salim Yavaşoğlu