Kamalak: Araba ithal etmekle övünmeyeceğiz

Kamalak: Araba ithal etmekle övünmeyeceğiz
Milli İttifak liderleri Kamalak ve Destici iktidarı ağır dille eleştirdi

’AKP iktidarı PKK ile kol kola yürüyor’

Sivas’ta konuşan SP lideri Kamalak, “Biz 500 bin ithal araba almakla değil yılda en az 1 milyon araba üretip satmakla övüneceğiz” derken BBP lideri Destici, “Amaçları Türkiye’yi hukuk devleti yapmak değil. İktidarlarını PKK ile ele ele sürdürmek” diye konuştu.   

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Milli İttifak” mitinginde AKP iktidarına yüklenerek, “Saadet iktidarında 500 bin ithal araba almakla övünmeyeceğiz.

Yılda en az 1 milyon araba üretip satmakla övüneceğiz” dedi. İktidarın “Türkiye’nin bu yıl 500 bin otomobil satın almasıyla” övündüğünü savunan Kamalak, “İşte Milli görüş farkı burada çıkıyor” diye konuştu. Milli Görüş koalisyonunda havuz sistemi oluşturduklarını, faiz lobisinin hortumunu kestiklerini, “D-8” i kurduklarını anlatan Kamalak, yaşanabilir Türkiye için Milli İttifak’ın iktidara gelmesi gerektiğini belirtti. Mitingde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, 13 yıldır ülkeyi yönetenlerin Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmadığını savundu. Halkın yetki vermesine rağmen AKP’nin anayasayı değiştirmediğini öne süren Destici, “Bunların amacı Türkiye’yi demokratikleştirmek, hukuk devleti yapmak değil. İktidarlarını PKK ile ele ele, kol kola girerek devam ettirmek istiyorlar” dedi.

Her yıl 100 bin kişiye ev

Destici, Türkiye’nin Milli İttifak ile yürüyeceğini belirterek, şunları kaydetti: “AKP’ye oy vermek bu seçimde HDP’ye oy vermektir. Ne sebeple olursa olsun HDP’ye oy vermek, öncelikle PKK’nın 30 yılda yaptıkları mezalime, kan ve gözyaşına ortak olmak demektir. Bu vebale girersiniz, gelecekte yapacaklarının da vebalini şimdiden üstlenmiş olursunuz. Onun için burada, bu seçimde AKP’ye oy vermek HDP’ye oy vermektir. HDP’ye oy vermek de AKP’ye oy vermektir. Burada oy verilecek tek adres var, o da Milli İttifak.” Türk İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı bulunduğuna işaret eden Destici, Türkiye’yi yönetenlerin bunun daha da artmasına neden olduğunu savundu. İktidara geldiklerinde bütün faizleri sileceklerini dile getiren Destici, emekliye, çalışan tüm kesimlere yüzde 50 zam ve iki bayram ikramiye ve her yıl 100 bin kişiye bedava ev vereceklerini ifade etti.