Kamera Müslümanlığı

Ünlü oryantalist, Amerikan vatandaşı, Yahudi, Türkçe, Farsça ve Arapça da konuşan Bernard Lewis, birkaç yıl önce Radikal gazetesinde yapılan bir söyleşide, 'Araplarla Türkler arasındaki en önemli fark nedir' diye soran gazeteciye, şöyle cevap veriyor; 'Arapların başına bir iş geldiğinde Araplar, bunu bana kim yaptı diye suçlu ararlar, Türkler ise nerede hata yaptım der ve nedenlerini araştırır' diye farkı belirtir. AKP, zihniyeti, Arap zihniyetiyle aynı olduğundan yaptığı bütün hataları başkasına yıkmak için, milyarlarca dolar harcayıp hafif meşrep adamları gazeteci kılığına sokup, ben yapmadım propagandası yaptırarak vatandaşın gözünü boyamaktadır. AKP, hiçbir hatasını kabul etmiyor, sadece saklayamadığı hataya, 'evet bu bir hataydı ama ben yapmadım' numarası çekiyor. Ya da suçlu bulmaları mümkün olmayan durumlarda, hatalarını örtbas etmek için hikayeler uydurarak hatalarını masumlaştırmaya veya kutsamaya çalışmaktalar. Örneğin, Orta Doğu'da petrol kaçakçılığı, Reza Zarrab'ın kara paraları ve benzeri olaylar hep Türkiye'nin çıkarına olan hadiselermiş. Türkiye bunlarla zengin oluyormuş ve ekonomik kriz yaşamıyormuş. Türkiye gibi koskoca bir ülke hırsızlık paralarıyla ayakta kalıyormuş. Bu ne kadar çirkin, temelsiz ve akılsız bir durumdur. Bu yaklaşım Türkiye'ye hakarettir. Biz hiçbir zaman, AKP'nin gerçek bir kuruluş felsefesinin olduğuna inanmadık. Sadece oy toplamak için halkın belli bir kesiminin beklentilerini karşılama vaadiyle ve İslamcı felsefeye sahip gibi davranan, dış destekli bir proje olduğunu düşündük ve yazdık, halen de aynı kanaateyiz. Bunu bize ilk söyleyen de rahmetli Necmeddin Erbakan'dır.

AKP, Türk halkının hassasiyetlerini suistimal etmiştir. Başta İslam ve İslam'ın faziletleri, dindarlar ve onların değerlerini sulandırmış ve itibarsızlaştırmıştır. Bugün İslam'ın adını anmıyorlar, sadece mecbur kaldığı yerlerde, çok sıkıştığı zaman ve halkın gözünü boyamak gerektiğinde, liderleri cami önlerinde kameraya görüntü veriyorlar, o kadar. Türk İslam literatürüne yeni bir kavram eklediler "Kamera Müslümanlığı" ama mutlaka bu da eskiyecektir. AKP içinde, İslami camiada, tanınan, itibar edilen, dürüst şahsiyetli kaç tane İslamcı var artık bilmiyoruz. İslam'dan ekmek yiyen, kurnaz, politikacılar kalmıştır. Bu insanların, bu anlayış ve politikalarla Türkiye'yi iyi bir yere götürmeleri mümkün değildir.

Kabahat-ı Ekber

Bu başlık bizim için yabancı dilde olmakla birlikte, içimizdeki bazı saf ve uyanıkların Türkçe anlamadıklarını veya anlamak istemediklerini bildiğimiz için Arapça yazdık. AKP'nin 14 yılda baltayı taşa vurduğu birkaç ciddi hatadan birisi, Suriyelilere vatandaşlık ve TOKİ'den ev verme olayıdır. AKP'nin tabanını doğrudan rahatsız eden ciddi bir davranıştır. AKP kabahatlerin en büyüklerinden birini gerçekleştirmiştir. Kendisini iktidar yapan ve iktidarını sürdürmesine imkân sağlayan kesime karşı stratejik bir hatadır. Türk halkının tamamına yakını, Suriyelilere vatandaşlık ve ev verilmesine karşıdır.

Suriyelilere vatandaşlık vermek, Türk devletinin ve Türk milletinin varlığına yönelik, temelini sarsacak sinsi bir harekettir. Dünyada eşi benzeri olmayan, Türk ekonomisinin ve etnik yapısının kaldıramayacağı, ciddi sosyo-ekonomik sorunlara ve kültür çatışmalarına neden olacak bir politikadır. Tayyip Erdoğan, çevresinde bulunan ve Türkiye'ye bayağı entegre olmuş, Arap yandaşlarına bakarak Suriyeli Arapların da entegre olacağını ve kendisine oy vereceğini düşünebilir. Ancak Suriyelinin hepsinde kendi adamlarında olduğu kadar yetenek olmayabilir.

Türkiye'de yeteri kadar Osmanlı bakiyesi Arap var, üstü kalsın. Türkiye, hiç kimsenin babasının çiftliği değildir. Herkes her istediğini yapamaz...

Yazarın Diğer Yazıları