Kammenos'tan bu kez Kardak provokasyonu!

Kammenos'tan bu kez Kardak provokasyonu!
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, Ege Denizi'ndeki gerilimi tırmandırmaya devam ettiğini söyledi.

Bilun Çelik / Yeniçağ

Kammenos'un, "Gel de al" sözlerine karşılık Kılıçdaroğlu'nun, "2019'da geleceğim o adaların tamamını alacağım. Bir dönem Kıbrıs için de 'Gel de al' diyorlardı.

Rahmetli Ecevit çıktı ve gitti aldı" açıklamalarına cevap vermek için 06 Ocak'ta (bugün) Kardak Kayalıkları bölgesine geleceğini ifade etti. Kammenos'un ziyaret haberinin 29 Aralık 2017'de kalymnos-news.gr internet haber sitesinde yayımlandığını belirten Yalım şunları kaydetti:

"Haber sitesinde, Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile birlikte CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın, 'Türkiye'nin sabrını test etmesinler' sözlerine yer verildi. Türk topraklarına sahip çıkan Kılıçdaroğlu ve Yılmaz'ın açıklamalarının kışkırtıcı ve aşırı söylemler olduğu iddia edilerek Kammenos'un bu sözlere cevap vereceği belirtildi. Kammenos, 06 Ocak 2018'de önce Kalimnos (Kelemez, Kilimli) adasında Epifani (suya haç atma, suyu kutsama) törenine katılacak daha sonra da Kardak Kayalıkları bölgesine gidecek."

Yunan Savunma Bakanı Kammenos'un ziyaretine Yunan Başbakanı Çipras'ın da katılacağını dile getiren Yalım, ziyaretin Türkiye'den yapılan kışkırtıcı ve aşırı söylemlere karşı cevap niteliğinde olacağının belirtildiğini aktardı.

Ziyaretin yapılacağı bölgede Yunan işgali altında olan Muğla Keçi Adası ve Muğla Kalolimnoz Adası'nın da olduğuna değinen Yalım, "Çipras ve Kammenos, anılan Türk adalarına gidip egemenlik ve bayrak gösterisi yapacaklar mı?" diye sordu.

Yalım sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kardak Kayalıkları 6 millik Türk karasuları içinde. Kayalıkların üzerindeki saha da Türk hava sahası. Milli ve yerli olduklarını iddia eden AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Çipras ve Kammenos'un Türk hava sahasına, Türk karasularına ve Türk adalarına girmelerine engel olacaklar mı? Yoksa daha önce olduğu gibi olanı biteni turist gibi izleyecekler mi? Hep birlikte göreceğiz."

İlgili Haberler