Kanarya’yı durdurmak hiç kolay olmayacak

Kanarya’yı durdurmak hiç kolay olmayacak
Üst üste 6. maçını kazanan, yenilmezlik serisini 11 maça çıkartan Fenerbahçe, Şampiyonluk ipini göğüslediği 2010-2011 sezonunu hatırlatırken, rakiplerine de gözdağı verdi. 2 gole imza atan Kuyt ile 2 asist yapan Diego’nun ortaya koydukları güzel futbol camiayı sevindirdi

Haber: Faruk Malik

Süper Lig’in ilk 16 maçlık bölümünü lider bitiren Kanarya, Sow, M. Topal ve Emre’den yoksun bir kadro ile çıktığı Kasımpaşa’yı devirerek şampiyonluk yolundaki rakiplerine de gözdağı verdi. Lig’de 10 maçlık yenilmezlik serisini 11’e, üst üste 5 maçlık galibiyet serisini 6’ya çıkartan Fenerbahçe özellikle 2 gole imza atan Kuyt ile 2 asist yapan Diego’nun performansları camiayı sevindirdi. Sarı lacivertliler son 4 sezonda ilk kez 6 maçlık galibiyet serisi yakalarken, teknik direktör İsmail Kartal da, geçen sezon 3 kez üst üste 5 maç kazanan Ersun Yanal’ı geride bıraktı. Fenerbahçe, bu performansla 2010-2011 sezonunu hatırlattı.

Kuyt, Sow’u yakaladı
Fenerbahçe’de, Kuyt son dönemdeki golleriyle takımına büyük katkı yapan yıldız oldu. Ligin 16. haftasında Başakşehir’i 2-0 yendikleri maçın ardından Kasımpaşa mücadelesinde de goller kaydeden Hollandalı, forvet oyuncularının suskun kaldığı dönemde ön plana çıktı. Kuyt, ligde bu sezon 6 gole ulaşarak, gol sayısında takım arkadaşı Sow’u yakaladı. Forvet oyuncularından Webo’nun ligde 4, Emenike’nin ise 2 gol attığı sarı-lacivertli takımda, 3. sezonunu geçiren yıldız futbolcu, Süper Lig kariyerinde 24 gole imzasını attı. İlk sezonu 2012-2013’ü 8, 2013-2014’ü 10 lig golüyle geride bırakan Hollandalı futbolcu, bu sezon 17 maçlık bölümde rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Bu sezon ligde 5 maçta gol atan Kuyt, 4 karşılaşmada attığı golleriyle takımına puanlar kazandırdı.
 

Savunmada Korkmaz farkı

Kasımpaşa’yı 3-0 yenerek zirvedeki yerini koruyan Fenerbahçe, savunma oyuncusu Egemen  Korkmaz’ın forma giydiği son 4 maçta gol yemedi. Sakatlığı nedeniyle takımdan uzun süre ayrı kaldıktan sonra, ligde 14. haftadaki Kayseri Erciyesspor maçıyla forma giymeye başlayan tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertli ekibin son haftalardaki çıkışında önemli rol üstlendi. Süper Lig’in 13. haftasına kadar kalesinde gördüğü 13 golle, en az gol yiyen iki ekipten birisi olan Fenerbahçe, Egemen Korkmaz’ın da takıma dahil olmasıyla 14. haftadan başlayarak, kalesini gole kapattı. Sarı-lacivertli takım, son 4 lig haftasında rakip kalelere 7 gol atarken kalesinde hiç gol görmedi.