Kandil rest çekti

Kandil rest çekti
KCK’lı Bese Hozat, iktidarın “ev ödevi”ne şart koştu: Öcalan’a af, Meclis’te kurulacak Hakikatleri Araştırma Komisyonu’nda Apo’nun konuşma yapıp, daha sonra PKK kongresinde “tarihi kararı” açıklaması.

Sözünüzü tutun yoksa isyan çıkarırız

Aksi halde, “halk isyanı” çıkacağını, Doğu ve Güneydoğu’daki kaos ortamının buna uygun olduğunu öne süren Hozat, “AKP çözüme yanaşmaya gelmezse, halkın da katılımıyla savaş çıkar” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, terör örgütü PKK’nın elebaşları İmralı, HDP ve Kandil’in AKP iktidarına dayattığı yol haritasındaki 10 maddeye açıklık getirdi. Bese bunlar içinde, Bebek Katili Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması, ihanet süreci müzakerelerine bir “izleme heyeti” nin de katılması, Meclis’te kurulacak “hakikatleri araştırma komisyonu” toplantısında İmralı canisinin konuşma yapması ve düzenlenecek PKK kongresinde Öcalan’ın “tarihi karar”ı açıklaması olduğunu söyledi. Bese, aksi halde “halk isyanı” çıkacağını, Doğu ve Güneydoğu’daki şu anki kaosun da buna uygun olduğunu ne sürdü.

“Halk savaşı çıkar”
Terör örgütünün ele başlarından Bese Hozat, bir haber ajansına verdiği röportajda iktidarla anlaşılan ihanet sürecinde öncelikle Kürtlerin özerkliği için gerekli anayasal düzenlemeler olduğunu kaydetti. Yol haritası metninin ellerine geçtiğini ifade eden Hozat, şöyle dedi: “AKP, kendisi bir adım atmadan PKK’nın silah bırakmasını istiyordu. Bu işi de en geç marta ve nisana kadar bitirmeyi hedefliyordu. Biz bunu  reddettik. Apo, AKP’nin bir tasfiye planı olan bu yol haritasına karşı yeni bir yol haritası hazırladı. Çözümü 10 madde veya başlık üzerinde uzlaşma sağlama ve somut adım atma şartına bağladı. Yani müzakere olacak, izleme heyeti de bu müzakere sürecine katılacak, Meclis bünyesinde hakikatleri araştırma komisyonu kurulacak, 10 başlıkta uzlaşma sağlanacak ve ondan sonra öcalan Meclis’teki hakikat komisyonuna konuşacaktı. Devlet Kürt sorununun çözümünü yasal ve anayasal güvenceye bağlandıktan sonra Öcalan, PKK’nın kongresine katılarak tarihi karar alınacaktı.  Ancak AKP bu yol haritasını kabul etmedi ve PKK’nın silahlı mücadeleyi bırakmasını gündeme koydu. Öcalan, sürecin sonunda varılan mutabakatın yazılı hale getirilmesi ve onanmasını şart koştu. Bu haklar ve özgürlükler güvenceye alınmadan, Türkiye demokratikleşmeden PKK silahlı mücadeleye son vermez. AKP müzakereye ve çözüme gelmezse doğal olarak yaşanacak olan şey, çok daha kapsamlı ve derinlikli yeni bir savaştır. Bu savaş artık eski tarzda da olmaz. Halkla iç içe ve halkla birlikte olur. Yani devrimci halk savaşı olur. Bu halk kendi demokratik sistemini kuracak ve savunacaktır. Dünyanın ve bölgenin içinde bulunduğu bu kaos aralığı Kürt halkı için büyük imkan ve fırsatlar ortaya çıkarıyor. Kürt halkı bu kaos aralığına hazırlıklı girdi.”