Kandil’den atölyelere talimat: Öcalan’ın heykellerini hazırlayın...

Uykularınızı kaçırır mı?.. Bilemem ama güvenlik birimlerinden ulaştığım çok önemli bir bilgiyi aktaracağım.

Hatırlarsınız; ADSIZ’da, Lice’de terörist Mahsum Korkmaz’ın heykelinin bir mezarlığa dikilmesi ve kaldırılması ile ilgili tüm bilinmeyenleri en ince ayrıntısı kadar paylaşmıştım. Hainin heykelinin dikilmesinin planlama aşamasından başlayarak bölge jandarma kuvvetlerinin her gelişmeyi dakika dakika fotoğraflı bir şekilde ilgili tüm birimlere rapor ettiğini not düşmüştüm. Lütfen 23 Ağustos tarihli yazımı tekrar okuyunuz.
“Aman sürece zarar gelmesin”  sürecinde Lice eylemi ile başarıya ulaşan terör örgütü, iktidardan aldığı cesaretle yeni bir hamleye hazırlanıyor.
Güvenlik birimlerinin elde ettiği bilgilere göre; Kandil çetesi, bölgedeki bazı atölyelere bebek katili Abdullah Öcalan’ın heykellerinin yapımı ve dikimi için “hazırlıklara başlayın” talimatı verdi. Güvenlik birimleri, talimat verilen atölyeleri dikkate alarak yapılacak Öcalan heykellerinin sayısının 10 civarında olacağını bildiriyor. Terör örgütünün iktidardan daha fazla taviz koparabilmek için Öcalan heykellerinin aynı anda birden fazla yere (bebek katilinin doğduğu köy dahil) dikilebileceği kaydediliyor. Eylül ayında Hükümetin terör örgütüne vereceklerinin ölçüsüne dikkat çekiliyor.. Örgüt, tavizleri dikkate alarak yeni heykel eylemine karar verecek.
Bölgedeki güvenlik birimlerinin takipleri sonucunda elde ettikleri bu istihbaratlar da aynen Mahsum Korkmaz olayında olduğu gibi ilgili(!) yerlere bildirildi.
Duyarsızlık katsayısında ise değişen bir şey yok..
“Hiç bir şey olmamış gibi yapın”  zihniyeti yine kapı duvar. Güvenlik birimlerinin canları pahasına hazırladıkları raporlar, liseli gencin günlük defteri muamelesi görmeye devam ediyor.
Bir sabah uyandığınızda Öcalan heykellerini karşınızda görürseniz şaşırmayın!..
Eyy!.. Yüzde 52..
Siz de Recep Erdoğan’ın aile şirketi AKP’nin  “bu da fiberglassdan yapılmış bir heykel. Ne varmış bunda?”  söylemlerine kanmaya devam edip bölünme ateşine odun atmaya devam edin.
AKP’nin 1’inci atama kurultayında ne demişti Sayın Genel Müdür Ahmet Davutoğlu?
“Çözüm süreci başarıya ulaşıncaya kadar uyku bana haram...” 
Onlar, bildikleri ve inandıkları yolda çok terleyip, hedefe ve başarıya(!)  adım adım ulaşıyor.
Peki ya muhalefet!..
Muhalefet partileri olduklarını iddia edenlerin uykularının haram olacağı bir durum söz konusu değil mi?..
Uzun yıllardır ve halen devam eden tabloya göre; sanırım değil!..

90 artı 1
Hakkını da yememek lazım..
Recep Erdoğan tarafından çok başarılı bir operasyonla deliğe süpürülen muhterem Abdullah Gül uzatmalarda dahi Genel Müdür Ahmet Davutoğlu’nun eline tutuşturulan yeni kabine listesine müdahil olmak istedi. 
Muhtemelen yeni kabineyi, kimlerin gelip kimlerin gittiğini bugün öğreneceksiniz. Yeni döneme ilişkin kabine tahlillerini usta yorumcuların ağzından saatlerce dinleyip huzura ereceksiniz..
Bendeniz de sizlere kolaylık olsun diye maçın uzatma dakikalarında   kaleci Abdullah Gül’ün rakip ceza alanı içinde gol arayışlarından biraz bahsedeceğim.
Abdullah Gül, çeşitli aracılarla kabineye adam sokmak istemiş. Erdoğan’a “Ali Babacan’a dokunmayın. Kabinede tek adamım var. Bari o kalsın” mesajı göndermiş. Dahasını da yapmış!.. Hemşerisi Salih Kapusuz’un da yeni kabinede yer almasını isteyerek  “Salih Bey üç dönem milletvekilliğine bir defa Bakanlık yapmadan mı veda edecek? Bakanlık onun da hakkı değil mi?” diyerek sitemlerini göndermiş. Numan Kurtulmuş ismine itirazlarına kaldığı yerden devam etmiş. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in  “çok başarılı olduğunu” vurgulamış..
Neyin ne ölçüde dikkate alındığını yeni Hükümet açıklanınca öğreneceğiz. Fakat bu satırların kaleme alındığı ana kadar hazır kabine listesinde tek pürüz vardı; Binali Yıldırım.
AKP kulislerden gelen bilgilere göre; Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcılığı görevini istemedi,  “ille de Ulaştırma Bakanlığı o da olmuyorsa Çevre Bakanlığı”  diye diretti. Bir de sürpriz olduğu kadar enteresan bir duyum dolaştı AKP kulislerinde, Erdoğan’ın ağzından Davutoğlu’na söylendiği iddia edilen. Şöyle;
“Benim kırgınlığıma bakma. Kentsel dönüşüm ve şehircilikte başarıya ulaşacağına inanıyorsan Erdoğan Bayraktar’ı Çevre Bakanlığı’na yazabilirsin. İstersen bu senin tercihin olabilir.” 
Ha!.. Unutmadan;
Recep Erdoğan, Çankaya Köşkü’nün tüm korumalarını gönderip kendine 700 kişilik yeni bir koruma ordusu kurdu.
Devletin yükünü hafifletmek adına TSK’ya naçizane bir önerim olacak..
Başkan Kuvvetleri Komutanlığı’nı kurun!..

Yazarın Diğer Yazıları